Paistetut suklaabanaanit
Väsäsin Uuden Rovaniemen kesäliitteeseen muutaman kesäisen reseptin grillausteemalla. Ajattelin, että jaanpas tämän helpon ja hyvän reseptin myös täällä kaikille, sillä syksyhän on tunnetusti nuotska-aikaa! Nämä suklaabanaanit sopivat täydellisesti viileän ulkoilman kaveriksi. Kypsyessään banaanit muuttuvat sisältä pehmoisen makeiksi ja särmää tuodaan — milläs muullakaan kuin raakasuklaalla.
Nämä banaanit voidaan valmistaa myös kotiolosuhteissa, tosin tunnelma siellä nuotion äärellä on tietysti aikamoisen paljon luonnonläheisempi 🙂
Jos valmistat banaanit kotiuunissa, paista niitä noin 20 minuuttia 150 asteessa (tai kunnes banaanien sisus on kauttaaltaan pehmeää). Uunista ottamisen jälkeen voit tehdä jokaiseen banaaniin viillon keskelle, sinne nimittäin upotetaan raakakaakaomassaa niin paljon kuin sielu sietää. Itse olen havainnut FitnessFirstin raakakaakaomassan tähän mennessä parhaimmaksi — se on täyteläistä ja kaikista kokeilemistani massoista epäkitkerintä.
Kuvat: Tuomas Rahkonen