Pakko saada pastaa
Joskus se iskee ihan rytinällä päälle: pastanhimo. Turha siinä on pyristellä vastaan, mutta sitä varten täytyy olla kaukaa viisas, jotta hädässä saa sitä mitä haluaa. Meikätytön kuiva-ainekaappiin on jemmattu juuri tällaisten päivien varalle jotain överihyvää.
Saan gluteenista todella ikäviä oireita (lue aikaisempi kirjoitukseni) ja olen sitä välttämällä voinut paremmin. Nyt syksyllä olen silloin tällöin lipsunut gluteenin suhteen esimerkiksi kyläreissuilla ja tunnen sen selkeästi olossani. Yhteisestä sopimuksesta johtuen gluteeni-parka notkuu nyt täysin pannassa eikä sillä ole mitään asiaa minun elimistööni. Jos joku siellä on ajatellut minun olevan joku ihmeellinen herkkuruoan vastustaja, on hän väärässä. Yhtä vaikeaa tällaisten prosessoitujen ruoka-aineiden välttäminen on minulle kuin luultavasti sullekin. Joka päivä pitää tehdä päätös tehdä fiksuja valintoja, mulle ei mitkään kolmen kuukauden ruokasuunnitelmat toimisi mitenkään päin. Mutta juuri tällaisella ennakoinnilla selviää hyvin, sillä että sieltä omista kaapeista löytyy hätävara sille todelliselle hädän hetkelle.
Pasta on meidän taloudessamme harvinaista herkkua, mutta joskus sitä on saatava. Pelastuksen suo King Soban tattari-bataatti-nuudeli, joka sisältää vain noita kahta edellä mainitsemaani raaka-ainetta. Aika huisia, eikö? Tattaripastan maku on erittäin mieto ja se säilyttää kauniisti muotonsa keittämisen jälkeenkin. Ainoa mistä huomaa eron tavalliseen, on tuo hieman tummahko väri, joka muistuttaa täysjyväpastaa.
Rovaniemeläiset saavat King Soban pastoja Vesalan luomukaupasta ja muut löytävät googlettamalla varmasti jälleenmyyjiä. Ihan varmasti Ruohonjuurista, Ekolosta ja Runsaudensarvesta luulisi löytyvän. Pussillinen maksaa noin 3-4 euroa.
Ja muuten, tsekatkaapa Hanna Gullichenin pastankeittovinkit! Olen lukenut tämän hurmaavan naisen Chicling-blogia jo kauan, sillä se tarjoilee kaunista silmänruokaa ja sitä tavallista arkea niin kauniilla tavalla.