Pehmeä paluu arkeen
Tervehdys teille kaikille! Loma tuli ja meni, ajattelin kertoa alkuun pieniä kuulumisia meidän elämästä. Vielä on vähän totuttelemista arkeen, sillä paluu koitti tietysti tänne evakkokotiin, ei omaamme. Kovasti olivat kyllä saaneet valmiiksi remonttia urakoitsijamme ja työmiehensä, nostan hattua. Remontti luultavasti valmistuu hieman etuajassa, alunperin marraskuun puolenvälin piti olla se ihan viimoinen takaraja. Haaveilen siitä, että ensi kuussa saamme pakata itsemme ja pienet koiramme takaisin rakkaaseen kotilokaatioon.
Olen huomannut tarvitsevani inspiroivaa ympäristöä työn tekemiseen, siksi odotankin suurella innolla takaisin kotiin pääsemistä. Lomamme meni ihanasti ja tulen palaamaan siihen muutamien kosmetiikka-, ja ravintolatärppien kera hieman myöhemmin. Reissussa tapahtui jotain (en tiedä mitä), jonka vuoksi elimistöni meni aikasmoisen sekaisin ja alkuviikon olen kulkenut verikokeissa ja muualla. Eiköhän tämä tästä selviä, vielä on vähän kehno olo.
Ainoa kiinteä ruoka, jota olen voinut syödä marjojen lisäksi pieninä määrinä, on ollut perinteinen kaurapuuro. Muutoin olen joutunut paastoilemaan, kun elimistö ei nyt tykkää muusta syömisestä yhtään. Siispä keittelin itselleni aamutuimaan puuroannoksen terästettynä haudutetuilla kotimaisilla omenoilla. Taisin liioitella puuron koon kanssa, sillä tästä määrästä jonka normaalisti voin syödä kerralla, mahtuikin vain 1/4. Hyvää oli silti. Puuron osannee jokainen valmistaa gluteenittomista kaurahiutaleista itse, haudutetut omenat valmistin näin:
3 pientä kotimaista omenaa
2 tl kookospalmusokeria (ei tarvitse, jos omenat ovat makeita, omani olivat superkirpeitä)
2 tl voita
Hauduta pienellä lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia ja lisää puuron päälle.
Palaillaan pian, tänne on ollutkin jo iso ikävä.