Piristävä Apple Cup
Kaikki päivät ei vaan suju niin kuin toivoisi, eikä tarvitsekaan. Alakulo on tunne siinä missä ilokin enkä ainakaan itse jaksa aina olla hymy pyllyssä. Surkupäivänä mieli mököttää ja lohtua kaivataan — sellaisena päivänä syntyivät myös Apple Cupit. Niihin tuli jotain omaa ja jotain lainattua. Ja jostain syystä niistä tulee mieleen sana lohturuoka.
Ohjeesta valmistat kolme pienen Kartio-lasin kokoista annosta. Tarjoa vaikka jälkkäriksi tai pyöräytä evästarpeiksi töihin. Sitruuna toi ainakin omaan mieleeni aurinkoa, mutta toki sen voi jättää poiskin. Joka tapauksessa nämä piristävät!
Kupin reunataikina, 3 annosta
2 dl luomumantelia
2 dl kuorittua luomuhampunsiementä
0,5 tl Himalajan suolaa
1 tl luomuvanilja
2-3 rkl pastöroimatonta hunajaa
1,5 tl luomukardemummaa jauheena
1 tl sitruunaöljyä (iHerb, Now Foods)
Blendaa kaikki blenderissä ihan sileäksi. Kun pähkinöistä alkaa irrota öljy näkyville, taikina on valmista.
Omenatäyte (lainattu Okriinan omenapiirakasta)
2 makeaa omenaa
1 rkl hunajaa
1 tl sitruunaöljyä (iHerb*, oma sovellus)
1 tl vaniljaa
1 tl kanelia
Poista siemenkota ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Lisää hunaja, sitruuna sekä mausteet ja sekoita. Jätä marinoitumaan pohjataikinan teon ajaksi.
Macadamiakerma
0,25 dl kuorittuja hampunsiemeniä
50 g macadamiapähkinöitä
0,5 tl vaniljaa
1 dl vettä
ripaus Himalajan suolaa
2 tl hunajaa
Blendaa kaikki sekaisin. Jos tuntuu, että blenderi ei pyöritä näin pientä annosta, tuplaa annos. Lopulle kermalle herkkusuut keksivät varmasti käyttöä ;)
* Sitruunaöljyn tilasin iHerbistä enkä vaihtaisi muuhun! Sitruuna on suuri intohimoni, niin raakaleivonnaisissa kuin muissakin kokkailuissa. Todellinen surkupäivän pelastaja.