Raakana, kiitos

runebergin.jpg

Nyt on sitten raakaravintokurssi käytynä ja monta ihanaa reseptiä taskussa tulevia viikkoja varten. Väänsin juuri pizzapohjan uuniin kuivumaan sekä surrasin kastikkeet valmiiksi. Eilen illalla tein miehelle uusien oppien mukaan kuvassa olevia Runebergin torttuja — raakana tietysti. Raakaruoka on helppoa valmistaa, kunhan asennoituu oikein ja hankkii inspiraatiota kokeneemmilta. 

Kouluttajana toimi Mea Salo, osa teistä tunteekin hänet aiemmilta raakaravintokursseilta. Hän on myös Hellaton Kokki-raakakirjan takana. Tuosta kirjasta olen kokeillut mm. pähkinäsuklaakakkua. Kuulin vinkkiä, että nyt keväällä on tulossa myös Hellattoman kokin namikirja markkinoille. Mulle kans!

kesakurpitsa.jpg

Kurssilla teimme aivan ihania juustoja, jälkkäreitä ja salaatteja, mutta eniten odotin ohjeita suolaisempiin raakaruokiin. Halusin oppia tekemään jotain sellaista, jota voisin tehdä jääkaappiin valmiiksi ja ottaa töihin mukaan lounaaksi. 

Arvostan todella sitä, että Mea on jaksanut kehitellä reseptejä näin maukkaiksi — kiitos! Teimme aivan ihania punajuuripulleroita, joiden ohje on juuri ollut myös tuoreimman Anna-lehden ruokapalstalla. Kannattaa kokeilla, sillä meidän koko 15 hengen kurssiryhmämme pisteli pallerot tyytyväisenä  poskeen — jopa ne lihansyöjät, jotka sanoivat etteivät voi elää ilman lihaa 😉

punajuuripallerot.jpg

Punajuuripyörykät, 8 kpl

2 dl karkeaksi raastettua punajuurta (luomuna ehdottomasti, koska punajuuri imee itseensä raskasmetalleja)

2 dl kaskeaksi raastettua porkkanaa

1/2 punasipulia pieneksi hakattuna

2 dl manteleita tai cashewpähkinöitä (liotettuina mielellään)

6 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta

1/2 tl timjamia

1/2 rósepippuria rouheena

1 tl himalajansuolaa

Jauha pähkinät kuivassa teharissa jauheeksi. Saksi aurinkokuivattu tomaatti palasiksi. Yhdistä kulhossa kaikki ainekset ja muotoile palleroiksi. Mausta ja lisää halutessasi mausteita. Jos käytössäsi on kuivuri, muotoile litteitä pihvejä ja kuivata muutama tunti. 

Kahden päivän raakasyönnin jälkeen voin vain todeta olevani täynnä energiaa. Sellaista energiaa, joka on ollut hieman hukassa viime aikoina sekaruoan syönnin ja kiireen keskellä. Sain kurssin myötä hurjasti inspiraatiota ja rohkeutta kokeilla erilaisia raakaruokareseptejä.

Meillä (poikkeuksellisesti?) mieskin tykkää raakaruoasta. Toivoo jopa, että oltais ihan kokonaan raakaravinnolla. Eipähän tarvitse käydä kädenvääntöä vaimon ruokatekeleistä. Ensi viikolla saatte ohjeen helppoon ja superherkulliseen raakapizzaan, nam.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.