Raakasuklaan ja lakritsin kestävä liitto

suklaat.jpg

Konvehtien luvattu aikakausi on mennyt ohi jo aikoja sitten, mutta onneksi raakasuklaalla saa herkutella silloin tällöin! Tsekkaa simppeli ohje ja yllätä perhe terveellisemmällä herkulla.

Tarvitset silikonisen konvehtimuotin tai jääpalamuotin. Ohjeesta tulee n. 18-20 konvehtia.

Valkosuklaa

1 dl kaakaovoi

reilu 1 rkl lucumaa

1/2 tl pastöroimatonta hunajaa

ripaus aitoa vaniljaa 

Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja lisää sitten kaikki muut ainekset sekaan. Mikäli mahdollista, blendaa valkosuklaakastike, jotta hunaja sekoittuu hyvin eikä laskeudu konvehdin pohjalle. Kaada valkosuklaakastike konvehtimuotteihin puolilleen. Itselläni kastiketta riitti vielä kolmeen täyteen valkosuklaakonvehtiin. Laita pakastimeen ja anna olla siellä noin 20 minuuttia.

ennen_kaatoa_1.jpg

Lakritsisuklaa

1/2 dl kaakaovoi

1 rkl raakakaakao

1/2 tl pastöroimatonta hunajaa

1 tl kookosöljyä

50 tippaa lakritsiuutetta (itselläni oli käytössä Natura Median uute)

Valmista lakritsisuklaa samalla tavoin kuten valkosuklaakin, mutta lisää lakritsiuute viimeisenä. Anna seistä 10 minuuttia, jotta kastike ehtii aromatisoitua. Kaada sitten valkosuklaiden päälle:

kaatovaihe.jpg

ennen_kaatoa_2.jpg

Laita muotti vielä pakastimeen noin puoleksi tunniksi ja sitten vain nautiskelemaan! 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.