Raakasuklaan ja lakritsin kestävä liitto
Konvehtien luvattu aikakausi on mennyt ohi jo aikoja sitten, mutta onneksi raakasuklaalla saa herkutella silloin tällöin! Tsekkaa simppeli ohje ja yllätä perhe terveellisemmällä herkulla.
Tarvitset silikonisen konvehtimuotin tai jääpalamuotin. Ohjeesta tulee n. 18-20 konvehtia.
Valkosuklaa
1 dl kaakaovoi
reilu 1 rkl lucumaa
1/2 tl pastöroimatonta hunajaa
ripaus aitoa vaniljaa
Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja lisää sitten kaikki muut ainekset sekaan. Mikäli mahdollista, blendaa valkosuklaakastike, jotta hunaja sekoittuu hyvin eikä laskeudu konvehdin pohjalle. Kaada valkosuklaakastike konvehtimuotteihin puolilleen. Itselläni kastiketta riitti vielä kolmeen täyteen valkosuklaakonvehtiin. Laita pakastimeen ja anna olla siellä noin 20 minuuttia.
Lakritsisuklaa
1/2 dl kaakaovoi
1 rkl raakakaakao
1/2 tl pastöroimatonta hunajaa
1 tl kookosöljyä
50 tippaa lakritsiuutetta (itselläni oli käytössä Natura Median uute)
Valmista lakritsisuklaa samalla tavoin kuten valkosuklaakin, mutta lisää lakritsiuute viimeisenä. Anna seistä 10 minuuttia, jotta kastike ehtii aromatisoitua. Kaada sitten valkosuklaiden päälle:
Laita muotti vielä pakastimeen noin puoleksi tunniksi ja sitten vain nautiskelemaan!