Raikkaat appelsiini-kookosleivokset

rawtart_nonuts_orangecoconut_8.jpg

Taidan elää tällä hetkellä symbioosissa keittiöni kanssa, ainakin jos katsellaan näitä tämän viikon reseptipostauksia. Olen saanut hyvän motivaattorin uusien reseptien kehittelemiseen, sillä ayervedinen ruokavalioni on asettanut kohdallani pannaan mm. kaikki pähkinät ja siemenet (paitsi auringonkukka sekä kurpitsansiemen), hunajan sekä marjat. Olen toki herkutellut raakasuklaalla, mutta kaivannut välillä jotain leivostyyppistä jälkiruokaa. Te olette pyytäneet todella paljon pähkinättömiä reseptejä, joten tässä alkuun nyt yksi!

rawtart_nonuts_orangecoconut_6.jpg

Usein pähkinäpohjaiset raakakakut ja leivokset ovat hyvin tuhteja koostumukseltaan ja siksi aikamoisia sulatettavia elimistölle. En ole itse asiassa syönyt pähkinöitä ollenkaan reiluun puoleen vuoteen, sillä elimistöni signaalit ovat antaneet minun ymmärtää, että niin on parempi. Asian vahvisti ayervedalääkärini noin kuukausi sitten ja odotan innolla mitä tähän tuumaa Food Detective-testipaketti, joka vielä odottaa avaamistaan. 

rawtart_nonuts_orangecoconut_1.jpg

Tähän appelsiini-kookosleivokseen olen koonnut yhteen ne raaka-aineet, jotka tekevät itselleni tällä hetkellä erittäin hyvän olon: kookosta, kypsiä hedelmiä ja kauraa.

Leivoksen koostumus yllätti itseni täysin — kyseessä on pehmoisen moussemainen, kepoinen ja huokoinen leivos, joka pysyy hyvin kasassa huoneenlämmössäkin. Suutuntuma on samaan aikaan sekä kermainen että raikas ja nämä ominaisuudet ovat mielestäni raakaleivoksen kohdalla aika suuri saavutus.

rawpie_nonuts_orangecoconut_2.jpg

Appelsiini-kookosleivokset, 6 kpl

Pohja

1 dl kaurahiutaleita

1 dl mulpereita

0,5 dl vettä

Blendaa kaurahiutaleet ja mulperit blenderissä hienoksi jauhoksi ja ota erilliseen astiaan. Sekoita mukaan vesi ja pyöritä taikinaksi. Tarvitset noin 12 x 20 cm reunallisen astian. Laita astian pohjalle kelmu niin, että se menee myös reunojen yli. Levitä sitten pohjataikina tasaiseksi levyksi. 

Appelsiini-kookosmousse

1 isohko appelsiini

1 prk Kara-kookoskermaa (24 %)

3 rkl neitsytkookosöljyä

10-15 tippaa vaniljasteviaa (NuNaturals)

2 rkl psylliumia

1 tl lesitiinijauhetta

Kuori ja lohko appelsiini. Laita sen jälkeen kaikki muutkin ainekset blenderiin ja pyöritä massaa, kunnes se näyttää tasaiselta. Moussen pitäisi olla ennen levitystä jo hieman paksuhkoa.

Itse käytin leivoksiini vain 10 tippaa steviaa, sillä en pidä kovin makeasta ja halusin säilyttää leivosten makumaailman hyvin raikkaana. Suosittelen siis tarkistamaan moussen makeusasteen ennen kuin levität sen pohjan päälle. Makeuttamiseen voit toki käyttää myös hunajaa. 

Levitä valmis mousse pohjakeksin päälle ja tee halutessasi pintaan kuvioita. Laita pakastimeen noin tunniksi ja leikkaa sen jälkeen paloiksi.

rawpie_nonuts_orangecoconut_1.jpg

Kirjoitan teille enemmän ayervedisestä ruokavaliostani viikonloppuna. Nyt leivosten ja iltateen kimppuun!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Vastuullisuus
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.