Rakas kahvihetkeni, meikä tarttee sua

bambukahvi_coffee_1.jpg

Kirjoittaisin ihan milloin vain rakkauskirjeen tummapaahtoiselle Amigo-luomukahville, mutta sen sijaan realistisen minäni tehtävänä on ollut käyttää jokaikinen itsestäni löytyvä mielikuvituksen hippuseni keksiäkseni se, millä korvata kahvi. 

bambukahvi_coffee_1_1.jpg

Jos totta puhutaan niin eihän kunnollista kahvia voi korvata täysin yhtään millään muulla jutulla, mutta onneksi muutamia kahvihetken pelastajia löytyy. Paras tähän mennessä löytämistäni on ehdottomasti Vogelin Bambu-instant, jossa on sikuria, viikunaa, vehnää, ohramallasta sekä tammenterhoja — kaikki raaka-aineet ovat luomutuotettuja eikä tuotteessa ole lainkaan kofeiinia. Ohjeessa kehoitetaan laittamaan 2 tl yhteen kupilliseen, mutta koska itse pidän vallankin vahvemmista mauista, tujautan sitä omiin kahvijuomiini aina hitusen enemmän.

bambukahvi_coffee_4.jpg

Kahviton bambukaffi, 1 annos

2 rkl Vogelin Bambu-instantia

2,5 dl kuumaa vettä

ripaus aitoa vaniljajauhetta

(1 tl raakakaakaojauhetta halutessasi)

bambukahvi_coffee_2_1.jpg

Kookoskerma, 4-5 annosta

1 prk kookoskermaa

(halutessasi muutama tippa vaniljasteviaa)

Vatkaa kookoskerma paksuksi vaahdoksi ja lisää muutama nokare bambukahvin päälle.

bambukahvi_coffee_3.jpg

Itselleni kahvipapujen jauhaminen, veden keittäminen ja Aeropressin esiin vetäminen on päivisin ollut aina se hetki, kun tajuan hieman irtaantua töistä, rauhoittua paikalleni ja istahtaa vain olemaan. Varsinkin, kun täällä kotona ei ole ketään muuta joka pitäisi huolta meikäläisen tauoista kuin minä itse. No, nyt on toverina Bambu.

Otan mielelläni vastaan vinkkejä myös kofeiinittomista kahveista. Mitä sanotte, onko niistä mihinkään? 

suhteet oma-elama mieli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.