Raw Choco!
Eiköhän aloiteta viikko makeasti ja ruveta raakasuklaan tekoon!
Hot Choc´, n. 40-50 palaa
3,5 dl kaakaovoita
1,5 dl neitsytkookosöljyä
3 dl raakakaakaojauhetta
1, 5 dl tocotrienols-jauhetta
0,5 tl Himalajan suolaa
3-5 rkl hunajaa (maun mukaan!)
Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Lisää jauheet, suola ja hunaja. Blendaa suklaamassaa niin kauan, että se vaalenee hieman ja hunaja sekoittuu tasaisesti. Mausta (vinkkejä alla) ja anna maustetun massan aromatisoitua huoneenlämmössä vielä 15-30 minuuttia. Sekoita, kaada muotteihin ja pakasta.
Yllä olevassa reseptissä on perusrunko Keminmaan ruokamessuillakin tarjottuun raakasuklaaseen, mutta muutama kikka+ainesosa tulevat pysymään salaisina, sillä pitää säästää jotain tuleviakin häppeninkejä varten ;) Tapahtumat alkavat olla meillä kuitenkin yhä kasvavampi juttu täällä Lapin alueella. Parhainta on se, että tämä työ on mielekästä ja hauskaa!
Mausta suklaa mielesi mukaan ja kokeile jotain seuraavista:
• Japol-minttutipat
• Luomuchili
• Luomukardemumma
• Luomukaneli
• Tuore inkivääri
• Kuivatut marjat/hedelmäkuutiot
• Pähkinärouhe
Omat lempparimausteeni ovat minttu ja jauhettu kardemumma, Tuomakselle puolestaan maistuu paremmin chili. Yleensä me teemme suklaata aina ison satsin kerralla ja maustamme 4-5 erilaisella tavalla, että on sitten mistä valita :) Konvehtimuotteja löytyy netistä, esimerkiksi Confetista.
Rovaniemellä luomumausteita saa nykyään Mandragorasta ja hintakin on kohtuullinen. Itse käytämme Mandragoran mausteista mm. kurkumaa, kardemummaa (parhautta), kukkasekoitusta (ihana suklaassa), appelsiininkuorta, kanelia ja chiliä — ja tarvitseeko edes mainita, että maku on 100-kertaa parempi kuin kaupan säteilytetyissä mausteissa!
Suklaista alkuviikkoa!
Ps. En ole ehtinyt vastata kommentteihinne vähään aikaan, yritän tällä viikolla ehtiä ennen Tampereelle lähtöä.