Ruma keitto

ruma_keitto2_halo_pieni_aikuinen.jpg

Tervetuloa Hannamarin keskiviikkoon. Tänään vuorossa on laiska keittiöpäivä, eli valmistamme rumaa keittoa, johon tulee just sitä mitä kaapeista löytyy ja jonka reseptin keksin ihan itse äsken. Pääasia lienee kuitenkin se, että keitto hyvää ja menee täysillä tavallisesta arkiruoasta, eihän kaiken tarvitse olla aina täydellistä? 

sampyla_halo_pieni_aikuinen.jpg

Keiton kaverina pikapikaisia sammakkosämpylöitä.

Ruma keitto, 4-6 annosta

4 isoa porkkanaa

1 pss keittovihanneksia

3 tomaattia

1 iso kesäkurpitsa

1-2 sipulia

6 valkosipulinkynttä

3 kourallista kuivattuja sieniä (mulla on pieni koura:)

2-3 rkl hiivatonta kasvisliemijauhetta

valkopippuria

suolaa

vettä niin, että kasvikset peittyvät

(1 dl kermaa)

Lohko kasvikset kattilaan, lisää vesi ja mausteet. Keitä kasviksia n. 20 minuuttia tai kunnes ovat suurinpiirtein pehmenneet. Blendaa soseeksi ja laita takaisin kattilaan, jotta voit tarkistaa maun ja lisätä kerman. Sekoita ja SYÖ.

ruma_keitto_halo_pieni_aikuinen.jpg

Kai hyvän arkiruoan merkkinä voi pitää sitä, että melkein kaikki menee alas, mitä lautaselle on ladattu?

hm_musta_halo_pieni_aikuinen.jpg

Loppuun vielä pallopään ilme, joka ei kuulemma näyttäydy naamallani muutoin kuin valokuvissa. Silmät ja koru aidon väriset :)

puheenaiheet vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.