Säihkysilmät luomusti

HaLo

Aika kivasti saa pigmenttiä edullisella luomukosmetiikallakin, vai mitä?

Tylsä meikkikausi olkoon ohitsemme luomusiskot! Toimivaa ja kestävää luomukosmetiikkaa saa nyt edullisemmin kuin koskaan.

Musta on myös aika kiva saada välillä arkimeikkiinkin vähän kimallusta ja sitä löytyy kaikista Benecoksen yksittäisistä luomiväreistä. Tällä hetkellä sävyjä löytyy neljä: Mokka, Chocolate, Melange (tumma liila) ja Amazing (turkoosi). Uskallan ennustaa, että värivalikoima tulee kasvamaan tulevaisuudessa. Pidän maanläheisistä sävyistä varsinkin arkimeikissä ja siksi omaan käyttööni näistä ovat vakiintuneet seuraavat:

Mokka, joka on enemmänkin kultainen…

… ja täyteläistäkin täyteläisempi choco.

Lupasin myös muutaman vinkin näiden käyttöön liittyen. Useat väittävät, ettei luomukosmetiikka toimi, mutta usein syy ei ole itse tuotteessa, vaan siinä ettei porukka  ole tottunut luomukosmetiikan käyttöön. Se ei levity välttämättä samalla tavalla kuin kemppakosmetiikka, jossa on ties mitkä atsovärit ja maaöljyjohdannaiset käytössä. Havainnollistan esimerkiksi pigmentti-asiaa seuraavalla kuvalla:

Kuvassa kaksi ylintä viivaa ovat sävyä mokka ja kaksi alempaa viivaa ovat chocoa. Keskimmäiset viivat on tehty kuivalla siveltimellä ja ylä-, ja alareunojen viivoihin olen kostuttanut sivellintä ennen levitystä. Pigmenttiero on mielestäni huikea — ilman siveltimen kostutusta meikin lopputulos jää helposti pliisuksi. Suosittelen kokeilemaan, mutta älä uita luomiväriä vedessä vaan kasta vähän.

Benecoksen yksittäiset luomivärit kustantavat Biodellyssä 7,40 € ja Luomiväri Duot 6,60 € (sama hinta myös Ekosegossa)— aika halpaa, eikö? Jouduin muuten hotsimaan tuon siveltimen kostutuksen ihan itse, vasta nyt googlaillessani näin että myös Biodellyn sivuilla suositellaan vastaavaa toimenpidettä :)

Minkälaisia vinkkejä teillä on luomukosmetiikan käyttöön?

Kommentit

Loppan (Ei varmistettu)

Toi choco on kivan värinen. Täytyypi kokeilla ja kiitti siitä kostutusvinkistä.

Puhut sä luomukosmetiikasta vai luonnonkosmetiikasta? Kumpaa Benecos edustaa? Itse olen siirtynyt lähes täysin luonnonkosmetiikkaan ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Tai no, yksi poikkeus on, ripsarit ovat olleet huonot. Kaikki mitä olen kokeillut varisee poskille. Tiedätkö sinä jonkun hyvän merkin joka kestäisi ripsillä?

Mukavaa pakkaspäivää!

Hosuli
Hömppäblogi

Ihania värejä! Mulla on tuollainen samantyyppinen kultainen luomiväri Everyday Mineralsilta. Ei oo kallista sielläkään. :)

Hoivaa iholle

Loppan: Benecosin merkit ovat BDIH-sertifikaatin omaavaa luonnonkosmetiikkaa. Luonnonkosmetiikassa yleensä käytetään myös luomua tai ainakin luonnonmukaisemmin viljeltyjä raaka-aineita kuin muussa kosmetiikassa :)

Miekään en ole oikein toimivaa luonnonkosmetiikan ripsaria löytäny, ku toisaalta luomet rasvottuu -> ripsari leviää ja silmäni myös vuotavat helposti -> ripsari leviää. Kanebon/Sensain 38 mascara ollu ainut toimiva... *huokaus*. Pitäs kokeilla uudestaan mun Benecosin maskaraa, jos sen koostumus ois nyt avattuna ja hieman oleskelleena parantunu. Jotkut maskarat vaativat hiemen *ilmaa* että alkavat toimimaan :)

Olen kans kokeillu Everyday Mineralsin luomivärejä (pohjia rakastan), mutta pakko myöntää, et ainaki omas käytös, kakkumaiset/kiinteät luomivärit parempia :P

Hosuli
Hömppäblogi

Totta muuten, että luomu- ja luonnonkosmetiikka ovat eri asioita. :)

Siili (Ei varmistettu)

Hei jee, joku puhuu Benecosista. Itse ostin edullisuuden ja luonnollisuuden huumaamana Benecosin kajal-kynän vielä kesken olleen Lumeneni kadottua, mutta harmikseni Benecosin kajal ei toimi lainkaan. Luomeni ovat tosi rasvoittuvat, ja Benecosin kynä levisi pitkin luomia ennen kuin päivä ehti iltaan. Harmittavaa. Olisiko kajalin käyttöön jotain jänniä kikkoja, joilla pysyvyyttä saisi parannettua?

(Luonnonkosmetiikasta Laveran eyeliner oli ihan hyvä ja pysyi paikoillaan lyhyen illan verran.)

Vierailija (Ei varmistettu)

couleur caramelin ripsivärit on ihania ja hyvin pysynyt ainakin mulla,luvataan säänkestäväksi ei tietäänkään jos räntää tulee viistossa naamaan suoraan... :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.