Sikin DIY-sinappitehdas

topi_halo_pieni_aikuinen.jpg

Huhheijaa ja hauska viikonloppu! Kaikki bloggaajat (ja myös koiraherramme Topi) ovat jossain ihmeellisessä herkkumoodissa, joten hypätään sitten samaan kelkkaan — joskin ei makean voimin. Jos haluaa ilahduttaa tätä tyttöä, niin tässä olis aika oiva vinkki: sinappi on mun herkkua. Sen tais tietää Teemukin, kun sitä mulle lahjaksi toi — itsetehtynä. DIY-lahjat = pure love!

sinappi2_halo_pieni_aikuinen.jpg

Sikki-sinapin ohje

1 dl sinapinsiemeniä (liota yön yli lasipurkissa reilussa vedessä)

1 rkl laatusuolaa

2 rkl omenaviinietikkaa

1 dl hapatetun säilykkeen lientä (esim. hapankaalista valutettua nestettä)

1 tl kurkumaa

Yön yli liotuksen jälkeen kaada vesi pois ja lisää kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi.Pistä ainekset kannelliseen lasipurkkiin se ravista hiukan. Anna ”seisoa” pari päivää, jolloin sinappi käy luonnollisesti ja saa makunsa.

Parhaimman käymisen sinappi suorittaa auringonvalossa, esim. ikkunanlaudalla, mutta  koska tuo efekti on näin kaamosaikaan ehkä vähän liikaa toivottu, voi homman hoitaa vallan hyvin myös kuivauskaapissa. 

Kahden vuorokauden jälkeen nosta sinappi jääkaappiin, jossa se säilyy n. kuukauden — eikä tarvittu lisäaineita! Herkkusuu kiittää Teemua shinapista suunpielet keltaisena ;)

sinappi_halo_pieni_aikuinen.jpg

Mihin sitten käyttää sinappia, jos ei kinkun päälle? Mulla yks ehdottomista herkuista on luomuruisleipä, jossa on päällä sipaus voita ja sinappia. Tai sitten luomuhernarin sekaan pieni tai vähän suurempi lusikallinen tuota keltaista ihmettä. Niin ja ihan selvyydeksi, ei täällä vielä mitään sinappismoothieita vielä tehdä. Kuhan herkutellaan.

Parasta sinappia ikinä! Trust me! 

suhteet ystavat-ja-perhe vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.