Sipsit on katettu yhdelle freelancerille
Syvennyin tänään ajatuksen kanssa Maria Veitolan tuoreimman Trendi-kolumnin äärelle, joka oli otsikoitu lyhyesti: Liian ihanaa. Ai mikä? No sen tekeminen työkseen, mistä tykkää. Oli lohduttavaa lukea kokeneen konkarin kirjoittamana kuinka kirjoittaminen tuntuu välillä vaikealta ja epätoivoiselta, vaikkei se sitä oikeastaan edes ole. Minä vain teen siitä sellaista. Niin määki.
Yksin työskentelevät ovat erityisen taipuvaisia ahdistumaan. Muiden kanssa tunnelma on helpompi pitää kepeänä, jatkoi Maria.
Mikä siinä onkin, että ylhäässä yksinäisyydessään onnistuu välillä kuorimaan itsestään ja tekemisestään turhan usein esille vain sen epäonnistumisen pelon. Että enpä tartu tähän työhön ollenkaan, koska voin munata sen niin pahasti. Mutta olen oivaltanut, että niin kauan kun jokainen isompi (kirjoitus)juttuni tuntuu mielestäni liian viimeistelemättömältä ja epätäydelliseltä — on parempi vain ottaa riski ja pakottaa itsensä tekemään. Pitää tauko ja katsoa sitä uusin, ei niin kriittisin silmin.
Joskus sen tekeminen mikä on itselle rakkainta, on myös vaikeinta. Jostain vain on aloitettava, jos meinaa saada konkreettisesti tehdyksi jotain sellaista mistä on unelmoinut. Riisuttava se pelkopeikon puku päältä ja sonnustauduttava terveen itseluottamuksen ja rohkeuden viittaan — edes tekemisen hetkeksi. Jos tekemättömyyden taustalla on tosiaan pelko, silloin voi näennäisesti moodata itsensä ajattelemaan, että tämä on nyt pakko tehdä. Lopputulos usein palkitsee.
Lehtikaalisipseillä ei taida olla tämän postauksen kanssa muuta tekemistä kuin se, että minun oli jälleen vaikea tarttua tekemään sitä mitä pitäisi. Noina hetkinä ihminen voi siis päätyä tekemään vaikka jotain niinkin tärkeää kuin lehtikaalisipsejä… ;)
Sour & Cream-lehtikaalisipsit kahdelle
150 g lehtikaalta
0,5-0,75 dl hiivahiutaleita
0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 tl laatusuolaa
Leikkaa lehtiruodit irti kaaleista ja revi sopivankokoisia palasia itse lehdistä. Sekoita keskenään öljy, hiivahiutaleet sekä suola ja lisää lehtien päälle. Kääntele lehtikaalenpalat kastikkeessa kunnolla, jotta mausteseos jakaantuu tasaisesti. Anna olla 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia keskitasolla.
Freelancerin työnaksut ovat kunnossa. Taas jaksaa.