Sitruuna-kardemummatryffelit
Laitoin jokin aika sitten korvani taakse esittämänne pyynnön saada blogiin lisää yksinkertaisempia reseptejä. Tänään esittelemäni sitruuna-kardemummatryffelit ovat todella helpot saada onnistumaan eikä niiden valmistamiseen vaadita montaa raaka-ainetta. Näiden tryffeleiden pirteässä seurassa on mukava korkata alkava viikonloppu ja toivottaa arkiväsymykselle hyvää matkaa huitsin nevadaan.
Sitruuna-kardemummatryffelit, n. 12 kpl
4 dl cashew-pähkinöitä
0,5 dl hunajaa
2 tl sitruunaöljyä (itselläni Now Foods-merkkiä)
10 kpl kardemummansiemeniä
1 tl vaniljaa
Aja kaikki raaka-aineet blenderissä tasaiseksi massaksi tampperia apuna käyttäen. Lopeta blendaaminen heti kun pähkinöistä alkaa irrota öljy. Jos blendaat liian kauan saat vain kovia taikinapaakkuja, joista on hankala pyörittää palloja. Ota massa erilliseen astiaan ja valmista seuraavaksi koristekuorrutus (ei välttämätön).
Koristekuorrutus
1 dl cashew-pähkinöitä
4 kardemummansiementä
Pyöritä blenderissä kevyeksi jauhoksi. Jos sinulla on tehokas blenderi (Vitamix), varo ettet aja koristekuorrutusta taikinamaiseksi, sen on tarkoitus jäädä rouheiseksi jauheeksi! Tryffelit ovat itsessään makeita, joten kuorrutus ei kaipaa erillistä makeutusta.
Laita koristekuorrutusjauhe laakeaan astiaan, esimerkiksi keittolautaselle. Pyöritä seuraavaksi tryffelimassasta haluamasi kokoisia palloja, pyöräytä pallot kertaalleen koristejauheessa, asettele tarjoiluastialle ja raasta tuoreen sitruunan kuorta tryffeleiden päälle. Kun annat valmiiden tryffeleiden olla hetken jääkaapissa jähmettymässä, tulee tryffeleiden intensiivisen keltainen maku esille upeasti.
Huomenna aamulla starttaa jälleen yksi mahtava arvonta, tipauttelen aina väliin myös näitä tavallisia postauksia ettei nyt ihan pelkästään lahjahumussa pyöritä :) Aurinkoista ja hymyntäyteistä perjantaita kaikille!