Skrii, skraa, eli miksi kannattaa kokeilla kuivaharjausta!

HaLo

Kuivaharjaus, siis mitä? Olen sivunnut aihetta miltei vuosi sitten ilmestyneessä postauksessani 5 ilmaista tapaa kohentaa terveyttä, mutta lienee aika perehtyä hieman tarkemmin kuivaharjauksen etuihin!

1) Kuivaharjaus on (melkein) ilmaista

Ainoa asia mikä maksaa on harja ja ehkä hyvä vartaloöljy. Pehmeäharjaksiset harjat ovat miellyttävimpiä käyttää, sillä ne eivät jätä ihoon ikäviä jälkiä tai tunnu liian kovilta. Vartaloöljy ei ole pakollinen, mutta usein yrttiöljyn levityksen jälkeen tuntuu mukavalta harjata iho, jotta öljy imeytyisi paremmin. Myös harja kulkee iholla tällöin hieman sutjakkaammin. Neitsytkookosöljy käy hyvänä vaihtoehtona ihoöljylle, jos et raaski ostaa aivan vasittua vartaloöljyä.

2) Kuivaharjaus tehostaa verenkiertoa

Sen näkee ja tuntee  jo punakasta ihostakin! Kuivaharjaus elvyttää hidasta verenkiertoa, eli jos kärsit usein kylmistä raajoista, niin anna säännölliselle kuivaharjaukselle mahdollisuus. Usein jo 5 minuuttia aamuin illoin tehostaa verenkiertoa.

3) Kuivaharjaus vauhdittaa lymfakiertoa

Lymfakierrolla on tärkeä tehtävä, sillä se säätelee mm. nesteiden sekä kuonan poistumista elimistöstämme. Kuivaharjaus, aivan kuten hierontakin, laittaa nesteet paremmin liikkeelle ja saattaa aiheuttaa janotusta ja hikoilua. Ne ovat kuitenkin hyvä merkki, sillä kuivaharjaus boostaa kehon omia toimintoja tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Kannattaa juoda muutama lasillinen vettä/yrttiteetä harjauksen jälkeen, jotta elimistö saa kuljetusainetta epäpuhtauksille.

4) Kuivaharjaus rentouttaa

Tämän vaikutuksen huomaa usein kuivaharjauksen jälkeen, jolloin iho tuntuu pehmoiselta ja hieman kihelmöivältä. Kehon valtaa kokonaisvaltainen rentous, jolloin on mukava vain istahtaa alas hetkeksi.

Miten kuivaharjata?

Yksinkertainen sääntö, jonka olen usealta hierojalta oppinut, on se että harjaa/hiero aina sydämeen päin. Itse miellän helpoimmaksi aloittaa harjauksen aina pohkeista ja edetä sieltä pyörivin liikkein pikkuhiljaa ylöspäin. Harjaaminen ei saa satuttaa, vaan sen tulee tuntua miellyttävältä. Alussa iho voi reagoida herkemmin ja kihelmöidä jo muutaman minuutin hieromisesta — pidennä aikaa siis pikkuhiljaa :) Ihanteellinen tavoite olisi käydä keho läpi aamuin ja illoin.

Kuivaharjaus sopii erityisen hyvin niille, joiden verenkierto on heikko, iho kaipaa pehmennystä tai joiden aineenvaihdunnan hitaus näkyy turvotuksena. Siispä harjailemaan!

Kommentit

minnis (Ei varmistettu)

Hei! Oisko sinulla suosituksia mistä kannattaa ostaa hyvä harja tähän tarkoitukseen, vanha harjani on liian karkea joten pehmeämpi tulisi tarpeeseen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mula on sama kysymys kuin minnksellä, mistä harja ja mistä tietää että se ei ole liian kova?

Vierailija (Ei varmistettu)

Joskus viime syksynä suunnittelin tuollaisen harjan ostamista ja kerroin suunnitelmista siskolleni. Hän sanoi kuulleensa (muistaakseni) Terveys- ja Kauneusmessuilla, ettei tuollainen kuivaharjaus ole hyväksi iholle. Näin kun nyt miettii, niin joo, ehkei ihon pinnan hinkkaaminen punaiseksi ja kihelmöiväksi ole aivan järkevintä puuhaa. Oletan siis, ettei tuo menetelmä perustu siihen, että ihon pintaa hivellään hellästi vauvantukkaa pehmeämmällä harjalla ja tadaa, verenkierto vilkastuu ja kuonat poistuvat.

Hosuli
Hömppäblogi

Mää oon aatellu tilata kuivaharjausta varten tällaisen: http://www.iherb.com/Eco-Tools-Bamboo-Bristle-Bath-Brush/25457. Toivottavasti on tarpeeksi pehmeä. :)

HaLo

minnis ja Vierailija: Mulla on tämä Flow-kosmetiikankin myymä harja. Harjan pitää tuntua iholla pehmeältä ja hyvältä eikä se saa rikkoa ihon pintaa yhtään vrt. vauvojen harjat :)

Vierailija2: Harjausintensiteetin voimakkuuden ei tarvitse olla joka kerralla yhtä voimakas. Tämä oma harjani on kyllä todella pehmeä enkä ole huomannut mitään haittaa. Jokaisen pitää tietysti itse miettiä, mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei.

Hosuli: Ecotoolsilla on kyllä hyviä välineitä! Epäilen, että tuo harja voi olla hieman kovahko, koska on kylpyharja? Kertoisitko sun kokemuksia, kun saat harjan käyttöösi — näin kaikki lukijat täälläkin tietäisivät :) 

 

Hosuli
Hömppäblogi

Voi olla, että minäkin hankin tuon Flow-kosmetiikan version varmuuden vuoksi. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.