Syksyn namein ruoka
Syksyisin valahdan aina soppiini kokkailemaan. Uus juttu, jonka olen löytänyt tänä syksynä, ovat punajuuret. Päätin heti ostettuani testailla mitä syntyy kasvislaatikosta punajuuren kera, se kun on kypsentyessään aika makea kaveri.
Ohje menee kutakuinkin näin:
1 kesäkurpitsa siivuina pohjalle
0,5 pkt minikaaleja
2-3 porkkanaa siivuina
2 punasipulia renkaina
6-7 pienehköä punajuurta lohkoina
Päälle vielä ripaus Himalajan suolaa ja rouhittua mustapippuria sekä Salakis-fetaa, joka on tehty lampaan-, ja vuohenmaidosta. Villinä korttina heitin sekaan myös vähän Aura-juustoa, se on mun heikkous.
Tyytyväinen kokki laittoi vielä folion tuotoksensa päälle ja heitti sen uuniin noin tunniksi muhentumaan.
Herkkua tuli! Tämä meni itse asiassa ihan pääruoasta, ei kaivannut mitään jykevämpää ympärilleen. Sellainen muistutus vielä, että juurekset (erityisesti) punajuuret, kannattaa ostaa aina luomuna. Ai miksi? No siksi, että niillä on raskasmetalleja ja myrkkyjä itseensä sitova vaikutus ja me ei haluta niitä itseemme.
Ihanaa ja herkullista viikkoa te siellä — huomenna onkin yllärin paikka!