Syntisen hyvä suklaakakku
Maanantaista on masennus kaukana, kun tarjolla on maidotonta, gluteenitonta, suklaisen mehevää ja koukuttavaa suklaakakkua. Yhden illan suklaanhimo päättyi hyvin, sillä nyt takataskussa on pomminvarma resepti mehevälle suklaakakulle.
Syntisen hyvä suklaakakku (gluteeniton, maidoton)
300 ml kookoskermaa
2 kananmunaa
1,5 dl kookospalmusokeria
1 dl kookosjauhoja (tai 1,5 dl mantelijauhoja)
0,75 dl raakakaakaojauhetta (tai paahdettua 100 % tummaa kaakaota)
1 banaani
Vatkaa kananmunat sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun saat tehtyä pysyviä kuvioita vaahdon pintaan. Muussaa banaani hienoksi. Lisää kookoskerma ja banaani vaahdon sekaan ja sekoita hyvin. Miksaa kuivat jauheet keskenään ja lisää vaahdon sekaan siivilää apuna käyttäen. Paista suklaakakku 20 cm irtopohjavuoassa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarkkaile tikulla kakun mehevyyttä niin läheltä reunoja kuin keskeltäkin — kakun on tarkoitus jäädä hieman pehmoiseksi!
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun se on saanut jäähtymisen jälkeen viettää yön jääkaapissa.
Suklaakakku tarvitsee aina yllensä jonkin ihanan kastikkeen, omia lemppareitani ovat tässä suhteessa mustaherukat, vadelmat sekä mansikat. Evakkokodin pakastimesta löytyi vain mansikoita, joista sai loihdittua suloisen kastikkeen suklaakakulle.
Mansikkakastike
200 g sulaneita mansikoita
Blendaa mansikat sileäksi kastikkeeksi ja annostele haluamasi määrä suklaakakkupalan päälle. Luonnollisesti mitä enemmän, sitä parempi ;)