Syötävimmät öljyt

organic_oil_1.jpg

Syö ihosi kauniiksi-jutussa lupasin kertoa suosittelemieni ruokaöljyjen ominaisuuksista tarkemmin. Kokosin listaan kuusi suosikkiöljyäni ja perustelut niiden käytölle.

Öljyjä valitessasi huolehdi, että ne ovat:

1) Kylmäpuristettuja, koska kylmäpuristus takaa tärkeiden ravintoaineiden olevan vielä tallella.

2) Luomua, sillä se on takuu puhtaudesta, paremmasta ravintoarvosta sekä mausta.

3) Mahdollisimman tuoretta. Älä käytä vanhentuneita öljyjä, sillä ne voivat olla härskiintyneitä ja härskiintyneiden öljyjen syönti lisää kehon tulehdustilaa.

luomu_macadamia.jpg

Ölmühle Sollingin macadamiaöljy

Erityisominaisuudet: Öljyllä on suotuisa vaikutus kolesteroliin, sillä se laskee haitallisen LDL-kolesterolin määrää. Macadamiaöljyllä on myös hyvin kosteuttava ja antioksidanttinen vaikutus ihonhoidossa, imeytyy hyvin.

Maku: Miedon pähkinäinen, kirkas väri.

Hinta: 15,90 € / 250 ml

luomu_camelina.jpg

Greenfinn´s Camelinaöljy

Erityisominaisuudet: Korkea omega-3-pitoisuus (alfalinoleenihappoa, eli ALA:a 39 %/100 g), suotuisa vaikutus haitalliseen LDL-kolesteroliin, hyvä omega-3-lähde kala-allergikoille.

Maku: Mantelinen, miedon ruohoinen

Hinta: 11 € / 250 ml

luomu_hamppu.jpg

Sun & Seed hamppuöljy

Erityisominaisuudet: Omega-3-rasvahappoja (ALA:a) 25 %/ 100 g, sisältää ihoa hoitavaa GLA:ta, erinomainen atoopikoille ja muille tulehdussairauksista kärsiville.

Maku: Pehmeän pähkinäinen

Hinta: 16 €/ 250 ml

luomu_oliivi.jpg

A. Vogelin Merum- oliiviöljy

Nyt oli kotoa loppu Merum, joten kuvassa on toinen oliiviöljy. Täällä kuva Merum-pullosta.

Erityisominaisuudet: Öljyyn käytetyt oliivit viljellään Etelä-Italiassa tuliperäisellä ja ravinteikkaalla maaperällä. Oliivit työstetään aina korjauspäivänä, jolloin öljystä saadaan mahdollisimman tuoretta. Oliivit murskataan ohuilla terillä ja (toisin kuin monissa muissa oliiviöljyissä) vain oliivien omalla painolla valunut öljy käytetään itse valmiiseen Merum-öljyyn. Erinomainen öljy niille, jotka eivät normaalisti pidä oliiviöljyn mausta.

Maku: Pehmeän oliivinen, ei yhtään kitkerä

Hinta: 16 € / 500 ml

luomu_kookos.jpg

Ölmühle Sollingin kookosöljy

Erityisominaisuudet: Stimuloi kilpirauhasen toimintaa, kestää hyvin kuumennusta, antibakteerisuutensa vuoksi loistava hiivojen, loisten, homeen ja muiden virusten tappaja. Kookosöljyn rasvahapot ovat keskipitkiä, joten se edistää laihtumista. Monikäyttöinen.

Maku: Kookoksinen, makea

Hinta: 19 €/ 1 litra

Itse sain tämän purnukan Kookosravinnolta ja tykkäsin hurjasti. CocoVin vastaavaan verrattuna tämä kookosöljy on hieman notkeampi, maussa ei niinkään eroa. Isoa plussaa siitä, että lasipurkissa on kansi, jossa on tiiviste! Lasipurkkia voi käyttää itse öljyn loppumisen jälkeen jonkin muun säilömiseen. Me likes.

mantelivalioravinto.jpg

Valioravinnon manteliöljy

Erityisominaisuudet: Ei sovi paistamiseen, mutta antaa salaatteihin ja leivonnaisiin ihanan pähkinäisen aromin. Sopii myös ihonhoitoon.

Maku: Hyvin mieto, himpun pähkinäinen

Hinta: 7 € / 250 ml

Kuva: Valioravinto

Manteli-, oliivi-, hamppu-, ja camelinaöljyt olen ostanut luontaistuotekaupasta, loput olen saanut Kookosravinnolta. Luulen, että isommissa kaupungeissa yllä olevia öljyjä löytää luomukaupoista ja ehkä jopa marketeista. Ihonhoitoon soveltuvista öljyistä kerron teille parin viikon sisällä.

Mitä öljyjä te käytätte ruoanlaitossa? Vinkatkaahan hyviä merkkejä kommenttiboksiin!

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.