Todelliset jäätelö-överit

macadamia_jaatelo15_halo_pieni_aikuinen.jpg

Jatketaan viikonlopun herkkulinjalla. Mulle itselleni ei makea maistu niinkään, mutta tykkään silti kokkailla kaikenlaisia raakakakkuja ja muita herkkuja, jotka Tuomas ja ystävät yleensä tuhoavat (onneksi!). Olen viime kuukausina joutunut maistelemaan raakatuotoksiani varmaan ihan liikaa, koska en todellakaan himoitse raakakakkuja tai raakasuklaata!

Tuomas on siis saanut viime viikkoina toimia vakituisena makutuomarina, kun emäntä ei vaan pysty. Jos teilläkin jäi viikonlopulta raakajäätelöä pakkaseen, tässä muutama vinkki satsin tuhoamiseen.

macadamia_jaatelo_halo_pieni_aikuinen.jpg

Alla vielä jäätelöohje, joka löytyy myös viikonlopun Prinsessaleivokset punajuuresta-postauksestakin.

Silkkinen vanilja-macadamiajäätelö

100 g luomumacadamia-pähkinöitä (cashew käy myös!)

2 dl vettä

1 tl vaniljaa

reilu 2 rkl pastöroimatonta hunajaa

1/4 tl Himalajan suolaa

Liota pähkinät yön yli runsaassa vedessä ja huuhtele. Laita sen jälkeen kaikki ainekset blenderiin ja pyöritä niin sileäksi kuin saat. Pakasta jäätelöä noin tunnin ajan mahdollisimman laakeassa astiassa ja sekoita välillä lusikalla, jotta seos jäätyy tasaisesti.

macadamia_jaatelo3_halo_pieni_aikuinen.jpg

Sekoita pakastetun jäätelön sekaan 1-2 rkl punajuurimehua/muuta punaista luomutäysmehua ja lisää vielä 1,5 dl rikottuja pakastevadelmia. 

macadamia_jaatelo2_halo_pieni_aikuinen.jpg

Sekoita kevyesti, jotta jäätelöön jää myös valkoisia kohtia.

macadamia_jaatelo4_halo_pieni_aikuinen.jpg

Pyöräytä leivinpaperista jäätelökartio ja laita se kapeaan mukiin. Lisää tötteröön jätskimassaa ja tamppaa tasaiseksi. Voit myös käyttää oikeita jäätelömuotteja, tämä oli vain tällainen hätäkeksintö, koska itse en omista oikeita muotteja.

macadamia_jaatelo5_halo_pieni_aikuinen.jpg

macadamia_jaatelo6_halo_pieni_aikuinen.jpg

Bongaa Topin pää…

macadamia_jaatelo9_halo_pieni_aikuinen.jpg

Kun jäätelö on mielestäsi sopivan kokoinen, tuikkaa minilusikka tai muu tikku keskelle massaa ja laita pakkaseen vielä puoleksi tunniksi.

macadamia_jaatelo10_halo_pieni_aikuinen.jpg

macadamia_jaatelo11_halo_pieni_aikuinen.jpg

Avaa leivinpaperi jätskin ympäriltä ja syö tällaisena tai vedä överit ja kuorruta jäde vielä valkosuklaalla:

macadamia_jaatelo12_halo_pieni_aikuinen.jpg

macadamia_jaatelo13_halo_pieni_aikuinen.jpg

Valuta päälle sulatettua valkosuklaakastiketta tai…

macadamia_jaatelo14_halo_pieni_aikuinen.jpg

… tee helpompi suklaaupotus. Sit vaan nautiskellaan syksyillasta kynttilöiden valossa ja napostellaan jätskiä. Hyvällä omallatunnolla tietty!

hyvinvointi terveys vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.