Todelliset jäätelö-överit
Jatketaan viikonlopun herkkulinjalla. Mulle itselleni ei makea maistu niinkään, mutta tykkään silti kokkailla kaikenlaisia raakakakkuja ja muita herkkuja, jotka Tuomas ja ystävät yleensä tuhoavat (onneksi!). Olen viime kuukausina joutunut maistelemaan raakatuotoksiani varmaan ihan liikaa, koska en todellakaan himoitse raakakakkuja tai raakasuklaata!
Tuomas on siis saanut viime viikkoina toimia vakituisena makutuomarina, kun emäntä ei vaan pysty. Jos teilläkin jäi viikonlopulta raakajäätelöä pakkaseen, tässä muutama vinkki satsin tuhoamiseen.
Alla vielä jäätelöohje, joka löytyy myös viikonlopun Prinsessaleivokset punajuuresta-postauksestakin.
Silkkinen vanilja-macadamiajäätelö
100 g luomumacadamia-pähkinöitä (cashew käy myös!)
2 dl vettä
1 tl vaniljaa
reilu 2 rkl pastöroimatonta hunajaa
1/4 tl Himalajan suolaa
Liota pähkinät yön yli runsaassa vedessä ja huuhtele. Laita sen jälkeen kaikki ainekset blenderiin ja pyöritä niin sileäksi kuin saat. Pakasta jäätelöä noin tunnin ajan mahdollisimman laakeassa astiassa ja sekoita välillä lusikalla, jotta seos jäätyy tasaisesti.
Sekoita pakastetun jäätelön sekaan 1-2 rkl punajuurimehua/muuta punaista luomutäysmehua ja lisää vielä 1,5 dl rikottuja pakastevadelmia.
Sekoita kevyesti, jotta jäätelöön jää myös valkoisia kohtia.
Pyöräytä leivinpaperista jäätelökartio ja laita se kapeaan mukiin. Lisää tötteröön jätskimassaa ja tamppaa tasaiseksi. Voit myös käyttää oikeita jäätelömuotteja, tämä oli vain tällainen hätäkeksintö, koska itse en omista oikeita muotteja.
Bongaa Topin pää…
Kun jäätelö on mielestäsi sopivan kokoinen, tuikkaa minilusikka tai muu tikku keskelle massaa ja laita pakkaseen vielä puoleksi tunniksi.
Avaa leivinpaperi jätskin ympäriltä ja syö tällaisena tai vedä överit ja kuorruta jäde vielä valkosuklaalla:
Valuta päälle sulatettua valkosuklaakastiketta tai…
… tee helpompi suklaaupotus. Sit vaan nautiskellaan syksyillasta kynttilöiden valossa ja napostellaan jätskiä. Hyvällä omallatunnolla tietty!