Tuunattu kesähummus kruunaa salaatin
Toinen otsikko-vaihtoehto olisi voinut myös kuulua Ensimmäinen päivällinen uudessa kodissa. No, yhtä kaikki, molemmat kuulostavat vallan mukavilta minun korvaani — vaikka se pääasia taitaakin löytyä itse hetkestä ja mainiosta makuyhdistelmästä.
Korianteri on itselleni suhteellisen uusi yrtti keittiössä. Maku on hyvin raikas, ehkä jopa vähän minttuinen — siksi se sopii sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin. Kävelin muuton jälkeisellä ensimmäisellä kauppareissullani läpi markettia. Monen kuukauden jälkeen päähäni iskoutui ajatus juuri hummuksesta. Itse tehty on aina parasta, joten ostin pikavaihtoehtona valmiiksi keitettyjä kikherneitä purkissa mukaani. Vielä parempi, jos ehtii keittää itse kikhernet, mutta ensi kerralla sitten. Hummukseni oli ensimmäinen asia, mihin tuoretta korianteriani kokeilin, ja ai että! Muuten niin tymäkkä ja täyteläinen hummukseni sai mahtavaa kesäistä raikkautta korianterin lehdistä — kokeile vaikka:
Kesähummus, 4 annosta
300-400 g keitettyjä kikherneitä
reilu kourallinen tuoretta korianteria
3-4 luomuvalkosipulin kynttä
1 tl Celtic Sea saltia
(sitruunamehua vähän)
Vettä sen verran, että saat paksua, mutta levittyvää tahnaa
Blenderissä kaikki kunnolla sekaisin. Parhaimmillaan hummus on seuraavana päivänä, kun kaikki maut ovat syventyneet. Loimulohisalaatti oli täydellinen hummuksen kanssa.