Vapise Ben & Jerry´s!!!

raw_icecream_halopieniaikuinen1.jpg

Jäätelöhirmu osoittaa edelleen elon merkkejä ja ilmoittautuu täältä aurinkoiselta Napapiiriltä! 

Tämän raakajäätelön pohja koostuu pakastetuista luomubanaaneista —supersimppeliä siis, MUTTA koko jätskin juju piileekin tuossa herkkukastikkeessa! Kun täytteestä löytyy pähkinää, halusin pitää itse jäätelön keveämpänä ja raikkaampana, jottei kokonaisuus mene liian tuhdiksi ja masu kipeäksi.

Pidän banaaneita aina pilkottuna pakastimessa, hätävarana. Kun herkkuhimo iskee, on hyvä homma jos kotoa löytyy jotain terveellistä, mistä on helppo ja nopea valmistaa hyvää. Eiköhän siis ruveta oman elämämme Ben & Jerry´s jäätelövalmistajiksi? (korjaan: itse asiassa vielä hurjan paljon paremmiksi sellaisiksi…). 

Herkkujäätelö, 2-4 annosta 

500 g pakastettua luomubanaania paloina

1-3 tl aitoa vaniljaa

Jos omistat tavallisen blenderin, anna banaanien olla huoneenlämmössä ennen blendaamista n. 10-15 minuuttia ja blendaa lohkot esimerkiksi kolmessa eri osassa (paitsi jos sulla on esimerkiksi Vitamix+tampperi tai Blendtec, jotka jaksaa pyörittää tavaraa jäisenäkin). Annostele kulhoihin.

raw_icecream_halopieniaikuinen2.jpg

Toffeepähkinä-kastike, 4 annosta

1 dl luomumantelijauhoa

0,75 dl pekaanipähkinöitä 

0,75 dl vanilja-agavesiirappia

Pilko pekaanipähkinät pieneksi rouheeksi veitsellä. Sekoita ensin mantelijauhot agaveen ja lisää vasta sitten pähkinärouhe. Annostele banaanijäätelön päälle ja N-A-U-T-I auringossa. Toffeekastike toimii mukavasti myös tuoreiden marjojen tai hedelmälohkojen kera.

Psssst. Tää jätski rakastaa ja huutaa rinnalleen Biokingin pakastekuivattua vadelmaa, mikä raikastus! Ja te viisaammat ihmiset: valaiskaa mua tuosta Sunfiren agave-siirapista, jooko? Se on raakaa, joten onko se yhtä paha kuin ne muut yliprosessoidut agavet? Sattui olemaan kaapissa ja hyväähän tuo on :)

puheenaiheet vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.