Vihreää ja punaista, eli kesän herttaisin sorbetti

mansikkabasilikasorbetti_raakaruoka_halopieni 2.jpg

Kesää on vielä jäljellä- asenteen omaksumiseksi suosittelen seuraavanlaisia peliliikkeitä: kaiva ne juuri poimitut ja pakastetut lempimarjasi esille pakastimen kätköistä, näytä niille blenderiä ja laita suu tötterölle. 

mansikkabasilikasorbetti_raakaruoka_halopieni 3.jpg

Oman kesäsorbettini tein tämän kesän mansikoista, mutta mitkä tahansa muutkin marjat käyvät. Mikäli käytät happamia marjoja kuten puolukkaa, karpaloa tai herukoita suosittelen lisäämään hitusen makeutuksen määrää joko taateleilla, kookospalmusokerilla tai hunajalla. Koko tämän herttaisen punaisen sorbetin kruunasi ehdottomasti yksi vihreä asia: basilika. Mansikan ja basilikan liitto on vanha kuin kivi, mutta aina vain se toimii paremmin kuin osasi muistaakaan.

Mansikka-basilikasorbetti, 6 annosta

300 g pakastemansikoita

30 g kookospalmusokeria

kaksi kourallista tuoreita basilikan lehtiä

Aja jäiset mansikat, basilika ja sokeri tasaiseksi massaksi blenderissä. Jos sinulla on blenderi, jossa on tampperi, suosittelen käyttämään sitä nyt. Vuoraa jokin laakea astia leivinpaperilla ja pyörittele jäätelökauhalla sorbetista kuusi palloa. Sitten vain nautiskelemaan ensimmäistä palloa heti ja loput pakkaseen odottelemaan herkkuhampaan kolotusta.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Vastuullisuus