Viskipiirakkaa ruttuisista omenoista

gluteenitonomenapiirakka_glutenfreepie_halopieni (1).jpg

Työpäiväni eivät ole ollut samanlaisia vuosiin. Tämän vaihtelun ja vapauden vuoksi rakastan kirjoittamista ja bloggaamista niin paljon. Töiden syklittäminen antaa eniten aikaa sille mikä on tärkeintä hyvinvoinnilleni: luovuuden syntymiselle. Kirjoittaminen ei ole sidottua paikkaan tai aikaan. Ja juuri silloin kun tuntuu, ettei huvita kirjoittaa, voi ihan hyvin touhuta jotain muuta, sillä aiheitahan syntyy vain tekemällä sielua elvyttäviä asioita. 

gluteenitonomenapiirakka_glutenfreepie_halopieni.jpg

Remontin aikana monikaan aamu ei ole rehellisesti sanottuna alkanut auvoisesti. Henkinen ja fyysinen väsymys on kertynyt joka soluuni ja tällä viikolla tuntuu, että mielen lisäksi keho haluaisi vain uinua syksyn ohitse. Herätä sitten, kun kaikki on valmista ja kaikki remonttiin liittyvät hommat purkissa. 

Mutta jokaisessa väsyneessäkin hetkessä piilee voimansa. Erityisesti väsyneille päiville olen antanut itselleni vapauden soveltaa railakkaalla kädellä, kunhan teen jotain mistä saan hyvän mielen. Tekeminen syntyy kyllä itsestään sillä hetkellä, ei sitä tarvitse etukäteen mietiskellä. Voi vaikka bongata ikkunalaudalta kulhollisen suomalaisia omenoita, joiden ruttuisuus inspiroi leipomaan. 

gluteenitonomenapiirakka.jpg

Olin jo aloittanut leipomispuuhani, kun keksin yhtäkkiä tuunata piiraan miehelleni vieläkin mieluisammaksi. Kerta se on ensimmäinenkin miehen viskipullolla, naureskelin kaivaessani kaapista tuota kallista nestettä. Osansa viskistä sai tämä gluteeniton omenapiirakka, rakkaudella rakkaalleni.

Viski-omenapiiras rakkaalleni (20 cm irtopohjavuoka)

gluteeniton, munaton, sokeriton

Murotaikinapohja

150 g luomuvoita (saat ohjeesta vegaanisen, kun korvaat tämän neitsytkookosöljyllä)

4 dl mantelijauhoja

2 dl erytritolia

Sulata voi ja sekoita mukaan erytritoli sekä mantelijauhot. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun 20 cm irtopohjavuoalle ja taputtele taikina tasaiseksi pohjaksi. Sirottele pohjan päälle 1 tl aitoa kanelijauhetta.

Leikkaa kuusi pientä omenaa siivuiksi ja asettele pohjan päälle.

gluteenitonomenapiirakka_glutenfreepie_halopieni (4).jpg

Viski-karamellikerros

1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua

0,5 dl laadukasta viskiä 

0,5 dl mantelijauhoja

0,5 dl erytritolia

Sekoita ensin nesteet keskenään ja lisää sitten erytritoli sekä mantelijauhot. Seos on aika nestemäistä, levitä se lusikalla tasaisesti omenakerroksen päälle. Laita piiras 200 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.

gluteenitonomenapiirakka_glutenfreepie_halopieni (2).jpg

Anna piiraan vetäytyä 10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen. Käy nuolijalla läpi reunat vielä ennen vuoan reunuksen irroittamista, jotta piiras pysyy mahdollisimman ehjänä.

gluteenitonomenapiirakka_glutenfreepie_halopieni (3).jpg

Minä olen koepalani maistanut ja ihastunut. Nyt tehtäväkseni jää odottaa mitä mieltä piiraasta on hän.

Kaunista tiistaita teille kaikille, pidetään luovuuden kukka yllä, vaikka vähän väsyttäisikin.

Suhteet Ruoka ja juoma Rakkaus Vastuullisuus
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.