Joulukakku 2016
Esikoinen Ruotsista kirjoitteli (näyttää ihan kun mulla olis faneja ympäri maailmaa! ) ja kyseli jouluherkkuja. Lupasin sille mauauahtavan joulukakkureseptin laittaa.
Etsin mausteista, jouluista piimäkakun reseptiä, koska viikonloppuna vietettiin pienimuotoiset kekaroiden synttärikahvikutsut. Maku-lehdestä löytyi mun uus suosikkiresepti. Maistuu piparitaikinalle ja kuorrutus oli kyllä piste tämän kakun päälle.
Näin helposti se tehdään:
4 dl vehnäjauhoja,
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/2 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl neilikkaa, inkivääriä ja kardemummaa kutakin
sekoita nämä.
Lisää mukaan:
2 1/2dl piimää
2 omenaa raastettuna tai noin dl omenasosetta
100g voita sulatettuna.
Paista 175-asteisessa uunissa, voidellussa vuoassa, noin 50 minuuttia.
Kuorrutus: vatkaa 1 dl kinuskikastiketta ja 1/2dl tuorejuustoa sekaisin, levitä jäähtyneen kakun päälle.
S-Y-Ö!
Kakku on kivan mehukas ja pehmeä. Ja kuorrutus ei ole juurikaan makea, vaan semmoinen porkkanakakunpäällystyyppinen hiukan kirpeä.
Totuuden nimissä, käytin kyllä ehkä desin tuorejuustoa, ja silloin kuorrutteesta tuli just sopiva tahma tuohon päälle.
Kokeile jos et usko! Et kadu.