Omenahyve

Meillä sataa omenoita aivan järjettömästi. Pakko keksiä helppoja jatkojalostustoimenpiteitä, jos ei haluta hukkua noihin hedelmäpalleroihin. 

Sosetta oon keitellyt noin ämpärillisestä/pvä. Laitan omenanpalat kattilaan. Tilkan vettä, hiukan sokeria ja jotaki maustetta (kanelia, vaniljaa, inkivääriä..) keitän hetken ja vedän survimella karkeaksi soseeksi. Pakastan littanaan muotoon minigripissä, helppo sitten lohkaista pala puuron sekaan, smoothieen tai pirtelöön tulevana talvena. 

Esikoiseni pyyti myös helppoja reseptejä itsenäisen elämän tueksi, joten tässä ohje älyhelppoon omenahyveeseen: 

Räävi omenat kappaleiksi voideltuun vuokaan. 

Sekoita kulhossa kaurahiutaleita, sokeria, kanelia ja ruokaöljyä. Kaada omenoiden päälle. Laita 200 asteiseen uuniin vartiksi. 

image.jpg

Kermavaahtoa tai vaniljakastiketta päälle.

Omnomnomnom! 

Täys kymppi! Sanoi kundi. 

Tätä helpommaksi (eikä herkullisemmaksi) ei omenain jatkojalostus mene. 

hyvinvointi mieli