Lastenhuone pienellä budjetilla

Kuinka sisustaa kaunis lastenhuone mahdollisimman järkevällä budjetilla? Tätä kysymystä pyörittelin mielessäni, kun tammikuussa muutimme nykyiseen , edellistä paljon isompaan asuntoon. Lapseni oli 2.5 vuotias  eikä hänelle ollut siihen mennessä hommattu pinnasänkyä kummempia kalusteita. Muuton myötä luovuimme myös pinnasängystä ja lähtötilanteessa meillä oli kirjaimellisesti vain tyhjä huone odottamassa sopivia kalusteita.

Oma periaatteeni kodin sisustuksessa on jo jonkin aikaa ollut sellainen ”vähemmän on enemmän” ajattelu. Listasin paperille sellaiset välttämättömät hankinnat joiden pohjalta lähtisin myöhemmin rakentamaan huoneen ilmettä. Näitä hankintoja olivat jatkettava sänky, säilytyskaluste, valaisimet ja tekstiilit.

Nettikirppareita ja tarjouslöytöjä

Kuvan sänky on Ikean valkoinen Sundvik, jonka löysin käytettynä vain 20€ hintaan. Kaluste oli todella hyvässä kunnossa ja mielestäni aivan erityisen hyvä löytö, sillä uuden vastaavan hinta on tällä hetkellä n. 200€.

Kuvassa näkyvä kattolamppu oli myös hauska 5€ löytö nettikirpparilta. Lampun kullanruskeat puuhelmet tekevät siitä aavistuksen leikkisän, mutta pidän kuitenkin siitä, että valaisimen voisi yhtä hyvin ripustaa vaikka meidänkin makuuhuoneeseen, jos lapsi siihen joskus kyllästyy.

Koska huoneen asukas on kuitenkin pian kolmevuotias tyttö, halusin tilata muutaman varta vasten lapsen huoneeseen tarkoitetun sisustuselementin. Toinen näistä oli ihana leikkiteltta/linna jollyroomilta, jonka bongasin 10€ hintaan. Teltta on ollut lapseni mieleen ja siellä on katseltu piirrettyjä, nukuttu päiväunia ja järjestetty teekutsujakin.Toinen uutena tilaamani asia oli Desenion leikkisä kirahvi juliste,jonka kehystin  vähän yllättäen ikkunan viereiselle seinälle.

Nämä ensimmäisessä kuvassa näkyvät ostokset maksoivat yhteensä 50€

Sopiva säilytyskaluste löytyi Ikean valikoimasta. Bergig -niminen lasten kirjahylly oli minusta ihana, sillä siihen saa kivasti esille kirjoja ja leluja, siten että myös pienen ihmisen on ne helppo ottaa ja laittaa takaisin. Uusi kaluste on tällä hetkellä noin 100€ hintainen, mutta minä ostin omani  vähän käytettynä 50€ hintaan. Käytetyissä huonekaluissa on hinnan ja ekologisuuden lisäksi sekin plussa, että niitä ei tarvitse enää itse koota, kun joku muu on tehnyt senkin valmiiksi.

Kuvassa näkyy myös simppeli jalkalamppu, jonka ostin alunperin eri huoneeseen, mutta se on nyt löytänyt paikkansa täältä lastenhuoneesta. Lamppu maksoi 5€  ja yhdessä kattolampun kanssa se tuo huoneeseen riittävän valaistuksen.

Huoneessa oli alunperin pitkät sivuverhot, mutta huomasin lapseni kiskovan niitä tämän tästä alas, joten päädyin etsimään verhojen tilalle toisenlaista näkösuojaa. Ratkaisu löytyi Jyskistä, nimittäin valkoinen säleikköä/kaihdinta muistuttava kevyt rullaverho, jonka sain omakseni vaivaisella 12 eurolla. Tuote oli 70 % alennuksessa ja näitä samoja rullaverhoja löytyy nyt myös muualta asunnosta. Valokuviin on vaikea saada ikuistettua miten kivalta nämä näyttävät luonnossa, mutta nämä ovat ehdottomasti olleet ihan lemppari ostos.

Onnistunut lopputulos ja lopullinen hinta

Olen todella tyytyväinen lastenhuoneeseen, enkä usko että tässä ihan hetkeen tarvitsee tehdä sen kummempia hankintoja. Toivon että näillä pärjätään vähintään siihen asti kun tyttöni menee kouluun ja tarvitsee esimerkiksi työpöytää ja isompaa sänkyä. Olen myös toiveikas, että saamme pidettyä kalusteet niin hyvässä kunnossa, että ne kelpaa myydä vielä seuraavallekin käyttäjälle.

Tämän lastenhuoneen hinnaksi tuli lopulta aika tarkalleen 150€ ja se pitää sisällään kaiken yllämainitun lisäksi vielä puuvillamaton ja kankaisen pyykkikorin, jossa säilytetään pehmoleluja.

Nettikirppareista suosin Tori.fi ja FB marketplacea. Periaatteeni on aina ensin etsiä tarvitsemani asiat käytettyinä ja vasta sitten pyrkiä löytämään ne tarjoushintaan. Ikean kalusteita on onneksi todella hyvin tarjolla myös käytettyinä, suosittelen ehdottomasti selaamaan ilmoituksia, sillä löytämisen ilo on todella palkitsevaa pienen vaivan jälkeen.

Jos olisin ostanut hyllyn ja sängyn uutena, olisin maksanut niistä 300€, nyt selvisin vain 70€ ja uskon että voin vielä joskus myydä kalusteet lähes samalla hinnalla pois.

Mitäpä pidät meidän lastenhuoneesta? 🙂

koti sisustus lapset kirppisloydot
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *