Mukavaa huhtikuuta

Tässä on viimeinen puoli vuotta mennyt enemmän ja vähemmän syöden mitä sattuu kaloreita laskematta. Ehkä tässä vielä ehditään kesäkuntoon? Ajattelin aloittaa tänään lenkkeilyn ja lenkin päätteeksi aloittaa pihan laittamisen. Pihalla alkaa taas olemaan melkoinen määrä puuhaa, kun lumet ovat lähes kokonaan sulaneet. Tiedossa on haravointia, pulkkien, liukureiden, lumikolien ja lapioiden varastoiminen. Samalla saa sitten ottaa varastosta pois kaikki mitä pihan laitossa tarvitaan. Näiden hommien jälkeen sitten kukkapenkkien kimppuun. Tiedossa on siis runsaasti kevyttä hyötyliikuntaa.

Aika kevyesti on tarkoitus lenkkeily aloittaa, kävellä aluksi lyhyempiä matkoja ja sitten oman fiiliksen mukaan hieman pidempiä myöhemmin. Jos aloittaa liian pitkillä lenkeillä, saa varmasti vain paikat kipeäksi ja koko projekti tyssää siihen. Mitään kuntosalikorttia ei ole tässä kohtaa tarkoitus hankkia ihan vain rajoitusten takia ja saahan lenkkeilyssä sekä pihan laitossakin ihan mukavasti kroppaa liikkeelle.

Ruokavaliota olen hieman jo päässäni pohtinut terveellisempään suuntaan. Ajattelin tehdä niin sanotun ruokalistan, jossa on jokaiselle viikonpäivälle valmiiksi suunniteltu ruoka. Silloin on helpompi käydä kaupassakin, kun tietää tarkalleen mitä tuotteita tarvitsen. Ei tule hankittua mitään turhaa, mikä sitten menisi kaapissa vain pilalle ja lopulta roskiin. Karkkipäivän aion kuitenkin pitää kahden viikon välein, tietenkin lauantaina. En toki ole koskaan ollut erityisesti karkkien perään, mutta kyllä niitä on tullut naposteltua joskus iltaisin televisiota katsellessa.

Onhan tämä projekti kokonaisuudessaan uuden opettelemista, mutta eikö se tästä hyvin lähde käyntiin ja ehkä kuukauden kuluttua jo puntarissa näkyy tuloksia? Motivaatiota hankkeeseen olen hakenut suurimmaksi osaksi kirjoista ja lehdistä. Täytyy myöntää, että viimeksi löytämäni lehtitarjous osoittautui erinomaiseksi. Fit-lehti tarjoaa oikeastaan kaiken sen, mitä tässä elämäntilanteessa tarvitsen. Runsaasti ideoita, terveellisiä ruokareseptejä, harjoituksia ja mikäli etsimäänsä ei lehdestä löydä, on heillä myös erinomainen Youtube-kanava.

Ihan kivasti saa lisää motivaatiota näin rajoitusten aikaan, kun ei viitsi sukulaisten luona kyläillä. Asun melko syrjässä ja melko paljon aika kuluu omassa seurassa. Minua on jo varoitettu, että ei tule lannistua vaikka ensimmäisen kolmen viikon aikana ei olisi paino pudonnut yhtään. Siinä voi kuulemma mennä jopa yli neljä viikkoa, ennen kuin paino lähtee hiljalleen tippumaan. Ihan hyvä tietää, niin en sitten lannistu heti ensimetreillä. Kyllähän sitä hieman jo odottaa, että paino lähtee tippumaan ja motivaatio yltyy entisestään.

Pihalla näyttäisi olevan nyt todella kaunis keli. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen ja lenkille. Ehkä jaksan vielä lenkin päätteeksi aloittaa pihan järjestelyn, saapa nähdä. En näin aluksi aloita projektia hampaat irvessä, vaan hyvällä fiiliksellä. Ei pidä ruoskia itseään liikaa, vaikka ei jaksaisi aivan kaikkea tehdä, mitä on aamulla suunnitellut. Onhan se toisinaan rentouttavaa heittää napit korviin ja kävellä reipas lenkki, saa kuunnella hyvää musiikkia ja samalla haukata raitista ilmaa.

Mukavaa päivää kaikille!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *