ASUNNON POHJAPIIRROKSEN MUUTOKSET

Astuessani asuntooni ensimmäisen kerran pidin sen kohtuullisen avoimesta pohjaratkaisusta ja normaalia korkeammasta huonekorkeudesta (3m). Näin asunnossa myös mahdollisuuden avartaa pohjaratkaisua entisestään, luoda lisää tilan tuntua sekä muokata huoneistosta käytännöllisemmän omiin tarpeisiin. Alla olevassa kuvassa on hahmoteltuna suunnitelmani pohjaratkaisun muutostöistä.

pohjapiirroksen muutos (alkuperäinen vasemmalla, uusi oikealla)

 

Olohuone / Alkovi

Suurimpana muutoksena tulee olemaan alkovin ja olohuoneen välisen seinän purkaminen. Alunperin suunnitelmissa oli koko korotetun alkovin purkaminen, mutta rakenteellisista syistä tämä ei ollut mahdollista. Näin ollen päätin, että päätyseinä puretaan ja tilalle rakennetaan kiinteät rappuset. Alkovia laajennetaan noin 20cm jotta sinne mahtuu 140cm leveä sänky. Lisäksi suunnitelmissa on tehdä alkoviin sekä rappusiin lasikaide luomaan tilan tuntua.

Keittiö

Keittiössä rakenteelliset muutokset ovat verrattavissa pieniä. Tarkoituksena on poistaa keittiöön johtava ovi ja laajentaa oviaukko mahdollisimman suureksi, jotta keittiö tulee enemmän osaksi yhtenäistä tilaa ja luo ilmavuutta asuntoon. Jääkaappi tullaan integroimaan entisen ruokakomeron tilalle, jotta se vie mahdollisimman vähän tilaa keittiössä. Tarkemmasta uuden keittiön suunnitelmasta tulen kertomaan myöhemmin lisää, kun suunnitelma on saatu valmiiksi.

Kylpyhuone

Kylpyhuoneen pohja ei sinällään tule muuttumaan, ainoa suuri muutos on vanhan kylpyammeen poistaminen, jotta saan tilalle suuremman suihkun ja lisää laskutilaa kylpyhuoneeseen.

Seuraavissa postauksissa tulen käymään yksityiskohtaisemmin läpi eri huoneiden muutossuunnitelmat ja materiaalivalinnat. Yritän myös päästä pian työmaalle, jotta saisin lisää kuvattua projektin etenemistä.

Kuulen mielelläni myös muiden ideoita ja mielipiteitä remontointiin liittyen 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *