PARKETIN VÄRISÄVY

Parketin värisävy oli seuraava ”ongelma” lankkuparketin valittuani. Tiesin haluavani jotain vaaleaa hieman harmahtavaa/kylmempää sävyä kuin perinteinen tammen sävy. Valkolakattu tammi tuntui kuitenkin hieman liian vaalealta minun makuuni, joten sen täydellisen sävyn etsimiseen menikin tovi. Tutkittuani pitkään erilaisia vaihtoehtoja, päädyin Timberwisen parkettiin. Heillä oli mielestäni paras valikoima erilaisia sävyjä, lajitelmia ja leveyksiä lankkuparketille. Oli myös hienoa päästä tukemaan kotimaista yritystä. Löysin heidän valikoimastaan aika nopeasti kaksi suosikkisävyä: Sky white ja Snöhetta.

Sky white vs Snöhetta

Sky white (vasemmalla) oli alusta asti minun suosikkini. Se on vaalea ja moderni, mutta klassisella lajitelmalla upean näköinen vanhassakin asunnossa. Olin jo melkein täysin vakuuttunut sen valinnasta käytyäni katsomassa sitä muutaman kerran Timberwisen liikkeessä. Hieman tummempi sävy, Snöhetta (oikealla), miellytti silmääni myös, mutta koin sen aavistuksen liian tummaksi asuntooni.

Timberwisen myyjä kehotti minua kuitenkin ottamaan molemmista sävyistä mallipalat kotiini, jotta pääsen vielä mallailemaan näitä oman asuntoni valossa, sekä seinien väriä vasten. Yllätyksekseni verrattaessa sävyjä asuntoni seinien tulevaan värisävyyn (Tikkurilan F487 Höyhen), totesin Sky whiten olevan liian vaalea, sillä kontrasti seinän ja lattian välillä jäi hieman pliisuksi. Näin ollen, valinnakseni päätyi Snöhettä. Huom: Yllä olevien kuvien taustalla on eri seinän sävy kuin Höyhen.

Tämän päivän lesson to learn, kannattaa aina pyytää mallipalat ja verrata niitä omien seinien väriin sekä tilan valoisuuteen, sillä sävyt saattavat vaihdella todella rajusti ja tämän myötä mieli voi muuttua, kuten minulle kävi.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *