No hei, Beibi!

Hän on täällä!

Beibi saapui maailmaan viime perjantaina iltapäivällä. Kokoarviot pitivät melko hyvin paikkansa: Beibi painoi syntyessään hieman yli 3,2 kiloa ja oli tasan 50 senttiä pitkä. Kymmenen pisteen poika. 🙂 Synnytys meni hyvin, voisi jopa sanoa että paremmin kuin olisin uskaltanut toivoa. Nyt olemme olleet pari päivää kotona opettelemassa elämää perheenä, ja olen jo oppinut muutamia perusasioita äitiydestä ja pienen (poika)vauvan vanhemmuudesta:

1. Hormonien ansiosta on todellakin mahdollista pärjätä aivan loistavasti muutaman tunnin unilla. Ja esimerkiksi viime yön 3 tuntia unta + 2 tuntia maitobaarina toimimista + 3 tuntia unta on jotain aivan todella luksusta.

2. Hormonien ansiosta osaan myös itkeä aivan ihmeellisistä asioista. Kuten siitä, että unohdettiin Beibin sairaalasängyssä kiinni ollut lappu sinne sairaalaan – välitön huono äiti -fiilis. Tai siitä, kun vauva saa postissa ihanan lahjan ystävältä.

3. Sillä todellakin on väliä, miten päin pippeli on vaipassa. Muistakaa: alaspäin. Tästä tosin hoitajat sairaalassa sanoivatkin, että sen muistaa kun on ensin kerran unohtanut. 😀

4. Pienikin ihminen pystyy isoihin tekoihin. Meidän Beibi osoitti kykynsä kakkaamalla lavuaariin kesken pyllynpesun samalla, kun pissasi komeassa kaaressa pitkin eteisen lattiaa. Isin kommentti: ”Taisi tulla vapautunut olo”.

5. Napatyngän puhdistaminen ei olekaan yhtään niin ällöttävää, kun kyseessä on oma lapsi. Kuten ei myöskään kakkapyllyn pesu tai muiden ruumiineritteiden ihmettely.

6. Jos raskausaikana kuvittelee, että ”ei ne tissit nyt tuon enempää voi kasvaa, ja onhan näissä imetysliiveissä kasvunvaraa”, kannattaa haudata ne kuvitelmat saman tien. Jos ne voivat kasvaa, ne luultavasti myös tekevät niin. Päivän sana on megalollot.

7. Entinen arki unohtuu, kun uusi arki alkaa. Tänään Beibin ollessa unilla istuimme miehen kanssa vähän toimettomina sohvalla ja mietimme, mitä ihmettä meillä on ollut tapana tehdä kotona ollessamme. Onneksi voi aina välillä käydä nuuhkimassa vauvaa ja tarkistamassa, että se on vielä hengissä.

 

Perhe Lapset Raskaus ja synnytys Vanhemmuus
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.