Helpot Kanaburritokset

Olin eilen auttamassa ystävääni ja ajattelin tehdä ruokaa meille päivän piristykseksi. Mikä olisi parempaa ruokaa piristämään pilvisenä päivänä, kuin taivaalliset kanaburritokset.

Täällä Järvenpäässä toimii eräs ravintola, jossa valmistetaan kanaburritoksia ja sieltä olen saanut idean näihin, ystäväni sanoin, ”taivaallisiin” burritoksiin. Nämä eivät vaadi paljoakaan aikaa keittiössä ja reseptilläni saa noin 4 annosta aikaiseksi.

Mitään kevyttä herkkua nämä burritokset eivät ole, sillä kastikkeeseen tulee kuohukermaa sekä aimo pala jonkinsortin homejuustoa. Juustolaadun voit valita itse makumieltymystesi mukaisesti. Minä itse henkilökohtaisesti pidän eniten gorgonzolasta mutta perinteinen Aurajuustokin sopii näihin mainiosti. Jos et pidä kovin vahvan makuisista homejuustoista niin miedompiakin vaihtoehtoja on tarjolla ja nekin sopivat mainiosti.

Tässä valmiit annokset kehutuista kanaburritoksosista. Ystäväni sanoin ”tää on niin taivaallista”.

Nyt itse reseptin pariin. 

Lisää ostoslistallesi

4 dl kuohukermaa

150-200g esimerkiksi gorgonzolaa tai Aurajuustoa

1 rkl voita/margariinia

1 rkl vehnäjauhoja

500g broilerin fileesuikaleita (naturel)

Vehnä/täysjyvätortillalettuja

Smetanaa

Salsaa

Jalopenoja

Salaattitarvikkeita oman maun mukaan

 

Broilerin maustamiseen tarvitset

Suolaa

Kolmen pippurin sekoitusta

Kuivattua ruohosipulia

Kanaburritosten valmistus

Aloita sulattamalla voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot voin joukkoon mutta älä missään nimessä ruskista jauhoja. Kypsyttelet vain pienen hetken ja tämän jälkeen voit kaataa voi-jauhoseokseen kuohukermat.

Samalla kun keität kermaa ns. kasaan niin ruskista broileri pannulla ja pintamausta oman maun mukaan pippurilla, suolalla sekä kuivatulla ruohosipulilla.

Paloittele homejuusto tai Aura on helppo murentaa käsinkin kerman joukkoon. Jos ostit juustohyllyltä palan missä ”kuorta”, niin muista poistaa se. Keittele juusto-kermaseosta sen aikaa, että juusto sulaa ja kastike on kypsynyt kunnolla.

Kun olet saanut ruskistettua broilerit ja kastike on keitetty kasaan niin voit laittaa broilerit juusto-kermaseokseen. Hämmennä vielä hetki ja kastike on valmis.

Tässä kuva vielä kypsytysvaiheessa olevasta kastikkeesta, jonne olen jo kerennyt kanan laittamaan sekaan.

Tarjoilu

Kanaburritokset tarjoillaan tietenkin salaatin, jalopenojen, smetanan ja tulisen salsan kera. Jos pidät sipulista niin raaka kuutioitu keltasipuli on mainio lisä.

P. S. Täytyy myöntää itsekin, että taivaallisia nämä kyllä ovat. Ei todellakaan mitään dieettiruokaa ja vievät kielen mennessään. Ovat senverran tuhteja, että nälänkin saa kyllä katoamaan. Suosittelen kokeilemaan.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *