Kookoskanakeitto
Uutta blogia on hyvä aloittaa ruokaohjeella. Kaikki tutut varsinkin tietävät, millainen keittiöhengetär olen – not! Ruoka on iloinen asia ja syöminen pääsääntöisesti ihanaa, etenkin jos saa vain istua valmiiseen pöytään. En vain siedä sitä jatkuvaa miettimistä, että mitä syötäisiin. Kaupassa käymistä, astioita, välineitä, sotkua, ja muutaman tunnin päästä sama uudelleen. Enkä toistaiseksi ole kovin hyvin edes onnistunut sellaisissa monta päivää kestävissä ruuissa…. mutta se onkin toinen tarina. Osaan, mutta en tykkää.
Relationships are just two people constantly asking each others what they want to eat
until one of them dies.
Mutta kerran tylsyyksissäni onnistuin! Olin kai insproitunut jostain Instagram-postauksesta tai blogista, ja halusin välttämättä tehdä jotain aivan superhelppoa, hyvää, edullista ja ei haittaa vaikka terveellistäkin. En väitä, että resepti olisi täysin omaperäinen ja ihan vain minun keksimäni, mutta siinä syntyhetkellään ajatus oli omani. Joten tässä se tulee: ylihelppo ja ylihyvä kookoskanakeitto! Ei ehkä toimi, jos ei pidä kookoksesta. Tai kanasta. Tai kummastakaan.
Annoksia tästä tulee noin kolme, tietenkin, koska meitä on kaksi syöjää. Olisihan se liian helppoa onnistua tekemään neljän annoksen ruokia.
Ainekset:
- 1 paketti kanaa (300g suikaleita, tai ihan mitä vaan, mutta maustamattomia. Marinadit on hyi-hyi)
- 1 tölkki kookosmaitoa (400g, mikä vaan käy, mutta Rainbow toimii)
- 1 pussi wok-vihanneksia (500g, koko pussillinen, ihan sama mitä)
- 1 paketti nuudeleita (85g, yksi annoslevy, ei mausteita, tai riisinuudelia, vermisseliä, tai voi jättää pois)
- Curry-tahnaa tarpeeksi (punainen on hyväksi havaittu, yhdestä purkista saa monta keittoa)
- halutessasi ehkä vähän vettä, noin 0,5dl, riippuen siitä kuinka keittoa tai pataa haluaa.
Ainiin! Kookosöljyä kanojen paistamiseen. Tai jotain muuta voiteluainetta, mutta kookos sopii sopan henkeen.
Valmistus.
Ruskista kanoja kookosöljyssä lähes kypsäksi. No, tarpeeksi, tiedät kyllä.
Sekoita paistaessa kanoihin currytahnaa 1tl, tai enemmän. Tämä on tärkeä vaihe, koska muuta maustetta tai suolaa tähän ei tarvita.
Kaada kanat kattilaan jos käytit paistinpannua. Lisää joukkoon kookosmaito, kasvikset ja anna porista. Lopuksi nuudelit. Nuudelithan kypsyvät ihan silmänräpäyksessä, joten kaikki valmistusajat ihan omantunnon mukaan.
VALMIS!