Aikakauslehtitodellisuus vs. Todellisuus

Kaikki me tiedämme, että lehtikuvat parannellaan Photoshopilla. Jos haluaa oikeasti autenttista kuvamateriaalia, täytyy selata jotain Alibia. Mutta onko lehdissa esiintyvien ihmisten elämä yhtään sen todellisempaa? Elämmeko Photoshopatun elämän aikakautta?

 

Selasin tuossa kampaajalla istuessani jotakin naistenlehteä, missä oli jonkin naispuolisen julkkiksen haastattelu. Jostain syystä jutussa oli listattu hänen ruokapäiväkirja yhden päivän osalta. Ei mikään ihan tuntematon konsepti, joskushan joku ravitsemusterapeutti antoi suosituksia juuri näiden ruokapäiväkirjojen perusteella. Ideana lieni se, että kuka tahansa saattoi samastua esimerkkihenkilöihin. ”Ahaa mä syön kans liian vähän tyydyttömättömiä rasvoja ja kuituja” jne. Kuitenkin kun julkkiksista on kyse, ei samastumispintaa juurikaan ole. En väitä että he valehtelisivat, voihan olla että he syövät joka päivä eksoottisesti ja esimerkillisesti. Vai mitä? Tässä vahvasti liioiteltu esimerkki.

 

Maanantai

Aamiainen: kiireestä huolimatta lasillinen vastapuristettua greippi-appelsiinimehua, chai-latte-espresso rasvattomalla maitovaahdolla ja kanelilla, tuorepuuroa pellavan-, auringonkukan- ja seesaminsiemenistä ja kourallinen luomuboysenmarjoja.

Lounas: oli niin hektinen päivä että ehdin syömään lounaan vasta kahdelta töissä, evääksi olin laittanut ilmakuivattua häränhäntää kolmen melonin (cantaloupe, piele de sapo, hunajameloni) kera, viisi tuoretta viikunaa, herneenverso-rucolasalaattia luomuniityllä paimennettujen vuohien maidosta tehdyllä juustolla (20 grammaa, yritän vähentää rasvan määrää). Jälkiruoaksi tansanialaisista, ennen istuttamista kerätyistä pavuista valmistettua, kolme kertaa chinchillan läpi suodatettua kahvia.*

Välipala: Happibaarissa H2O:ta letkusta, päivitettiin ystävätten kanssa samalla kuulumisia!

Päivällinen: kiireisen päivän jälkeen vihdoin kotona! Grillattiin yhdessä koko perheen kanssa pangasiusta, lisäkkeeksi tehtiin bulgur-gojimarja-viiriäisenmunahöystöä. Ruokajuomana lapsille juoksevan luomulampaan maitoa ja aikuiset ottivat lasilliset kuivaa Chiantia. Jälkiruoka nautittiin alasti kuunvalossa kun lapset oli saatu nukkumaan, eli kuusi tuntia tantraseksiä! Tällasta tää meidän arkiruoka on! On tosi helppo pitää linjoista huolta kun on nää perusasiat kunnossa.

 

Sitten tavallinen ihminen

 

Maanantai

Aamiainen: kaksi kuppia suodatinkahvia maidolla samalla kun jankuttaa lapselle ”pue, syö, pese hampaat” x 20. Lautasellinen jäähtynyttä mikrokaurapuuroa, joka ehti väljähtyä kun joutui valvomaan hampaidenpesua vessan ovella, etsimään puhtaan paidan tahriintuneen tilalle ja pyyhkimään pahimmat kurat niistä puhtaimmista ulkoiluhousuista.

Lounas: koska eilinen jauhelihasopparasiallinen unohtui kotieteiseen, töissä syödään joku einesyllätys. Esimerkiksi Saarioisten katkarapukeitto joka pyrkii koko loppupäivän ruokatorvea pitkin takaisin. Jälkkäriksi omena ja kupillinen suodatinkahvia sillä maidolla mitä taukohuoneen jääkaapista sattuu löytymään.

Välipala: omena, myslipatukka, suurin suklaapatukka mikä kaupan hyllyltä löytyy

Päivällinen: nakkikastiketta (”täysliha”nakit tarjouksessa marketissa, säästöpakkaus) ja keitettyjä perunoita (Nicola tai joku muu mauton yleisperuna.) ”Salaattina” kirsikkatomaatteja (suoraan rasiasta, huuhtaistuna) ja kurkkuviipaleita. Ruokajuomana vettä ja lapsille maitoa, josta lopulta 90% löytyy pöydältä ja lattialta.

Iltapala: muroja suoraan paketista. Jos jaksaa kuoria, niin pari porkkanaa. Jäätelönrippeet pakkasesta kun jälkikasvu on nukkumassa. Kinuskikastiketta suuhun ruutattuna suoraan tuubista. Päätä ehkä vähän särkee nukkumaan mennessä.

 

Ohessa kuvamateriaalia tavisperheen keittiöstä.

 

kisuli2.jpg

 

 (* ilmaisu pöllitty törkeästi tämän kauden Putouksesta.)

puheenaiheet hopsoa ajattelin-tanaan uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.