Maailman paras avokado-kalkkunarisotto
Tämä mainio ruokalaji on pölähtänyt meidän ruokavalioon Komero-nimisen kokkausvalmiin ateriasetin mukana. Määriä on muunneltu omiin tarkoituksiin sopivaksi milloin mitenkin.
Riisiä (noin kahdelle)
1-2 kypsää avokadoa (peräpäätä tunnustelemalla sellainen kohtuullisen pehmeä)
100 g kalkkunafilettä suikaleina tai paloina, myös nyhtökalkkuna sopii
2 tl limetin mehua
2 tl kuivattua persiljaa
Laita riisi kiehumaan, ripauta sekaan vähän suolaa maun mukaan ja työstä avokadot pieniksi paloiksi. Se käy helpoiten avaamalla sen pitkittäin kahtia, viipaloiden kuoressaan oleva hedelmäliha (kasvisliha?) kahteen suuntaan.
Kun riisistä on melkein kaikki neste jo kiehunut, lykkää sekaan kalkkunapalat ja anna olla liedellä miedolla lämmöllä vielä hetki kunnes neste on kadonnut ja ota pois liedeltä. Pullauta nyt joukkoon avokadonpalat puristamalla puolikasta kaksinkerroin. Jos kuoreen jää kovasti materiaalia, ne voi kaapia sieltä lusikalla. Valuttele lime avokadojen päälle ja ripottele persilja. Hämmentele ainekset sekaisin. Avokadopalat lämpenevät riisin ja kalkkunan seassa jos maltat odottaa hetken. Ja sitten syömään!
Juniori piti tätä kyllä huonona vitsinä, mutta aikuisväestölle maistuu hyvin.