Korvapuustihimon yllättäessä

Aina välillä on saatava tuoreita korvapuusteja maidon kanssa nautittuna. Jos oma äiti ei juuri silloin ehdi leipoa, pitää tehdä itse.

Vastaani tuli resepti, jonka kuvassa oli jättikorvapuustikakku ja siinä kaneli oli korvattu SUKLAALLA. No, pakkohan sitä oli tehdä.

Tehkääpä tekin!

img_1876.jpg

Suklaaboston

Pullataikina

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
kananmuna
7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia

Täyte

100 g tummaa suklaata
75 g voita tai margariinia
4 rkl sokeria

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

raesokeria
 

Valmista taikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi ohueksi levyksi. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä taikinalevylle pehmeä rasva ja suklaa. Sirota päälle sokeri. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta 7–9 palaa. Aseta ne väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan.

Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

img_1881.jpg

Alkuperäinen resepti löytyi Yhteishyvän Ruoka-liitteestä (helmikuu 2012).

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma