Korvapuustihimon yllättäessä
Aina välillä on saatava tuoreita korvapuusteja maidon kanssa nautittuna. Jos oma äiti ei juuri silloin ehdi leipoa, pitää tehdä itse.
Vastaani tuli resepti, jonka kuvassa oli jättikorvapuustikakku ja siinä kaneli oli korvattu SUKLAALLA. No, pakkohan sitä oli tehdä.
Tehkääpä tekin!
Suklaaboston
Pullataikina
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia
Täyte
100 g tummaa suklaata
75 g voita tai margariinia
4 rkl sokeria
Voiteluun
kananmunaa
Pinnalle
raesokeria
Valmista taikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi ohueksi levyksi. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä taikinalevylle pehmeä rasva ja suklaa. Sirota päälle sokeri. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta 7–9 palaa. Aseta ne väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan.
Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Alkuperäinen resepti löytyi Yhteishyvän Ruoka-liitteestä (helmikuu 2012).