Sesonkipullia

Sadonkorjuuaika on ollut vahvasti mukana viime aikaisissa ruoissamme.  Keittiössä on valmistunut muun muassa sieni- ja kesäkurpitsaruokia sekä marjaisia ja omenaisia jälkiruokia. Nyt vastaan tuli minulle uusi herkkuresepti, missä pääosassa on puolukka. Normaalisti en ole puolukka-ihmisiä, mutta tämän Yhteishyvän reseptin myötä minusta ehkä tuli sellainen. 

2013-10-0118.jpg

Puolukka-vaniljakierteet 

Taikina
1 prk (0,25 l) vaniljakastiketta
2,5 dl vettä
50 g hiivaa
1 kananmuna
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl jauhettua kardemummaa
15 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia tai voita

Täyte
100 g margariinia tai voita
2 dl tomusokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 dl puolukoita

 

Voiteluun
1 kananmuna

 

Ohje
Kuumenna vaniljakastike ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi. Kauli taikina n. 30 x 60 cm:n levyksi.

Sekoita pehmeä rasva, tomusokeri, jauhot ja vaniljasokeri. Levitä seos taikinalevylle. Ripottele päälle puolukat. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta kiekkoja. Nosta pullat kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle pellille noin 15 minuutiksi. Voitele pullat kananmunalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Mmmmmm…

koti ruoka-ja-juoma sisustus