Matkalla

Välillä on hyvä lähteä. Pois vaikkei ehtisikään. Vaihtaa maisemaa ja pakata matkaan vain välttämätön.
Koska: tiedät kyllä

Kuva1

Toisinaan palan uutta – energiaa, aurinkoa tai tunnetta – haluaa tuoda myös kotiin. 

Mikäli edellä mainitut eivät mahdu laukkuun, voivat myös maut muistuttaa lomasta ja oivalluksista,
jotka syntyivät kevyesti, kiireettä. 

Kuva3

Tomates alinados, bruschetta, tortilla con tomateMeillä on nyt nähty keittössä erityisesti tomaattia. 
Ja tietysti appelsiineja. Zumo de naranjaa siemaillessa ei voi kuin hymyillä – ja muistella kruisailuja serpentiiniteillä

Rapea vaalea leipä
(gluteeniton, hiivaton, maidoton)

5 dl vettä
1 rkl psylliumia
1,5 dl kaurahiutaleita
7 dl gluteenittomia jauhoja (2 dl riisi, 2 dl maissi, 2 dl tattari, 1 dl peruna)
2 tl suolaa
3-4 tl leivinjauhetta
1-2 dl siemeniä

Sekoita psyllium nesteeseen ja anna seistä 10 minuuttia. Sekoita muut aineet ja lisää nesteeseen. Kaavi taikina leivinpaperille ja muotoile leipä. Vedä päälle muultama viilto ja paista 175 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Voit myös hyvin tehdä puolikkaan taikinan: siitä syntyy yksi pieni patonki. 

Kuva4

Tomaattilisäke
tomaattia, oliiviöljyä, sitruunamehua, sormisuolaa, mustapippuria ja persiljaa 

Pilko tomaatit ja hienonna persilja. Sekoita kaikki aineet ja tarkista maku.
Nauti paahdetun tai tuoreen leivän kanssa.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Matkat

Hyvispulla

Nyt ei tarvita helmi-juttuja – nyt on pääosassa PULLA.
Ja hyvä pulla tämä onkin. Viljatonmaidoton ja hiivaton. Mutta ennen kaikkea hyvänmakuinen! 

Juhlapäivien aikaan iskee himo: minäkin haluan munkkeja, mämmiä, piparkakkuja, runebergintorttuja ja tietysti laskiaispullia. Ja kun normi-herkut eivät syystä tai toisesta sovi, pitää soveltaa.

Hyvispulla

Ja voi sitä iloa, kun lopputulos on esimerkiksi tälläinen: 

Hyvispullat

2 dl mantelijauhoa
4 rkl kookosjauhoa
4 rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,5-0,75 dl intiaanisokeria
1 reilu rkl kardemummaa
3 kananmunaa
2 1/2 dl lämmintä vettä

Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää munat ja kädenlämpöinen vesi samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Jatka vatkaamista muutama minuutti, kunnes taikina paksuuntuu. Anna taikinan seistä noin 10 minuuttia ja muotoile pulliksi. Voitele munalla ja koristele esimerkiksi kookoslastuilla. Paista 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes pullat ovat saaneet vähän väriä.

Anna jäähtyä, halkaise ja tarjoile esimerkiksi mainioiden sokerittomien St. Dalfour hillojen ja kookoskermavaahdon kanssa.

Kookoskermavaahto: Jäähdytä kookoskerma jääkaapissa, kaavi kulhoon kiinteä osa (käytä vetinen osa esim. smoothieen) ja vaahdota. Merkillä on väliä: Pirkan ja Rainbown kookoskermat ovat koostumukseltaan paksuja ja vaahdottuvat helposti.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Terveys