Antaa sataa (+ valkoista pizzaa)
Kyllä keväällä kelpaa olla. Iltaisin ei mietitytä huominen, vaan se mitä kaikkea seuraavaksi voisi tehdä.
Soittaa ystävälle, lähteä ulos. Tekee mieli juosta.
Lisääntynyt valo tekee tehtävänsä, asiat tuntuvat kevyemmiltä. Kaikki on vielä edessä.
Keväällä saa myös sataa. Kuten eilen, kun ajatus ulkoilusta unohtui jo kotiovella. Oli aikaa siivota talvea kaappeihin. Tehdä omiaan.
Sadepäivänä syntyy myös oivalluksia. Eilen tämä valkoinen pizza perunapohjalla.
Sopii hyvin myös aurinkoisiin iltoihin!
Valkoinen pizza perunapohjalla
(gluteeniton)
Pohja:
4 dl gluteenittomia jauhoja (tässä tattari-, riisi-, peruna- ja maissijauhoja + psylliumia, valmis vaalea gluteeniton jauhoseos toimii myös)
n. 50 g voita
4 pientä perunaa
1 dl vettä
Täyte:
250 g ranskankermaa
mustapippuria
suolaa
sitruunan mehua
1 kesäkurpitsa
250 g katkarapuja
pinaattia
Keitä perunat kypsiksi, anna jäähtyä ja kuori. Muussaa perunoiden joukkoon kuutioitu voi. Nypi peruna-voi -seoksen joukkoon jauhot ja lisää lopuksi vettä niin, että saat aikaan taikinapallon. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Kauli ja muotoile taikinasta uunipellin kokoinen levy leivinpaperin päällä. Paista n. 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Kuori ja viipaloi sillä aikaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi (juustohöylä toimii hyvin), sulata katkaravut ja mausta ranskankerma pippurilla, suolalla ja sitruunan mehulla. Ota pohja pois uunista, lisää kesäkurpitsat, sormisuolaa ja mustapippuria ja paista n. 5 minuuttia. Lisää lopuksi maustettu ranskankerma ja katkaravut ja paista vielä muutama minuutti.
Viimeistele pinaatin lehdillä ja sitruunan mehulla. Nauti (auringon tai sateen kera)!