Hyvispulla
Nyt ei tarvita helmi-juttuja – nyt on pääosassa PULLA.
Ja hyvä pulla tämä onkin. Viljaton, maidoton ja hiivaton. Mutta ennen kaikkea hyvänmakuinen!
Juhlapäivien aikaan iskee himo: minäkin haluan munkkeja, mämmiä, piparkakkuja, runebergintorttuja ja tietysti laskiaispullia. Ja kun normi-herkut eivät syystä tai toisesta sovi, pitää soveltaa.
Ja voi sitä iloa, kun lopputulos on esimerkiksi tälläinen:
Hyvispullat
2 dl mantelijauhoa
4 rkl kookosjauhoa
4 rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,5-0,75 dl intiaanisokeria
1 reilu rkl kardemummaa
3 kananmunaa
2 1/2 dl lämmintä vettä
Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää munat ja kädenlämpöinen vesi samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Jatka vatkaamista muutama minuutti, kunnes taikina paksuuntuu. Anna taikinan seistä noin 10 minuuttia ja muotoile pulliksi. Voitele munalla ja koristele esimerkiksi kookoslastuilla. Paista 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes pullat ovat saaneet vähän väriä.
Anna jäähtyä, halkaise ja tarjoile esimerkiksi mainioiden sokerittomien St. Dalfour hillojen ja kookoskermavaahdon kanssa.
Kookoskermavaahto: Jäähdytä kookoskerma jääkaapissa, kaavi kulhoon kiinteä osa (käytä vetinen osa esim. smoothieen) ja vaahdota. Merkillä on väliä: Pirkan ja Rainbown kookoskermat ovat koostumukseltaan paksuja ja vaahdottuvat helposti.