Matkalla
Välillä on hyvä lähteä. Pois vaikkei ehtisikään. Vaihtaa maisemaa ja pakata matkaan vain välttämätön.
Koska: tiedät kyllä.
Toisinaan palan uutta – energiaa, aurinkoa tai tunnetta – haluaa tuoda myös kotiin.
Mikäli edellä mainitut eivät mahdu laukkuun, voivat myös maut muistuttaa lomasta ja oivalluksista,
jotka syntyivät kevyesti, kiireettä.
Tomates alinados, bruschetta, tortilla con tomate. Meillä on nyt nähty keittössä erityisesti tomaattia.
Ja tietysti appelsiineja. Zumo de naranjaa siemaillessa ei voi kuin hymyillä – ja muistella kruisailuja serpentiiniteillä.
Rapea vaalea leipä
(gluteeniton, hiivaton, maidoton)
5 dl vettä
1 rkl psylliumia
1,5 dl kaurahiutaleita
7 dl gluteenittomia jauhoja (2 dl riisi, 2 dl maissi, 2 dl tattari, 1 dl peruna)
2 tl suolaa
3-4 tl leivinjauhetta
1-2 dl siemeniä
Sekoita psyllium nesteeseen ja anna seistä 10 minuuttia. Sekoita muut aineet ja lisää nesteeseen. Kaavi taikina leivinpaperille ja muotoile leipä. Vedä päälle muultama viilto ja paista 175 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Voit myös hyvin tehdä puolikkaan taikinan: siitä syntyy yksi pieni patonki.
Tomaattilisäke
tomaattia, oliiviöljyä, sitruunamehua, sormisuolaa, mustapippuria ja persiljaa
Pilko tomaatit ja hienonna persilja. Sekoita kaikki aineet ja tarkista maku.
Nauti paahdetun tai tuoreen leivän kanssa.