Uskaltamisesta
Viimeinen vuosi on ollut täynnä uutta.
Olen sanonut kyllä, lähtenyt mukaan, kokeillut jotain ensimmäistä kertaa.
Einstein taisi osua oikeaan.
Uudessa on aina riskinsä. Kukaan ei voi tietää, miten kaikki sitten lopulta sujuu. Mutta oikeastaan sillä ei ole edes merkitystä. Pelkkä uskaltamisen riemu palkitsee – lopulta voi myös huomata, että eihän tässä niin huonosti käynytkään.
Uuden kokeilusta syntyivät myös nämä reseptit, lehtikaalikeitto ja tattari-suklaa leipä. Molemmat tein hetken mielijohteesta. Ja toki leipä-reseptiä voisi vielä hioa, etsiä täydellistä koostumusta. Mutta hei, ketä se kiinnostaa – parempi uskaltaa tehdä, kuin hioa loputtomiin.
Rohkeutta!
Lehtikaalikeitto
(kahdelle)
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
pieni purjo
200 g lehtikaalia
musta- ja valkopippuria
merisuolaa
sitruunan mehua
Huuhtele lehtikaalit, irrota kovat lehtiruodit ja pienennä lehdet paloiksi. Kuullota kattilassa oliiviöljy, hienonnetut valkosipulinkynnet ja purjo. Kääntele lehtikaalin lehdet joukkoon. Lisää vettä niin, että lehdet juuri ja juuri peittyvät ja keitä muutama minuutti. Soseuta tasaiseksi ja lisää mausteet – tarjoa esimerkiksi alkupalana tai pääruokana pinaattikeiton tapaan.
Suklaa-tattarileipä
4 dl vettä
3 dl tattarihiutaleita
3 dl tattarijauhoja
2 dl mantelijauhoja
3 rkl psylliumia
2 rkl chiansiemeniä
2 rkl raakakaakaojauhetta
1-2 rkl raakakaakonibsejä
hyppysellinen merisuolaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi ja lisää tarvittaessa vettä niin, että seos on kosteaa. Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja kaavi taikina siihen. Tasoita ja paista uunissa 180 astetta noin 40 min – 1 tunti. Kumoa tämän jälkeen ritilälle ja paista vielä noin 15 min. Anna jäähtyä rauhassa ja nauti esimerkiksi appelsiinivoin kera!