Uskaltamisesta

Viimeinen vuosi on ollut täynnä uutta
Olen sanonut kyllä, lähtenyt mukaan, kokeillut jotain ensimmäistä kertaa.

Quote

Einstein taisi osua oikeaan.

Uudessa on aina riskinsä. Kukaan ei voi tietää, miten kaikki sitten lopulta sujuu. Mutta oikeastaan sillä ei ole edes merkitystä. Pelkkä uskaltamisen riemu palkitsee – lopulta voi myös huomata, että eihän tässä niin huonosti käynytkään.

Suklaa-tattarileipä

Uuden kokeilusta syntyivät myös nämä reseptit, lehtikaalikeitto ja tattari-suklaa leipä. Molemmat tein hetken mielijohteesta. Ja toki leipä-reseptiä voisi vielä hioa, etsiä täydellistä koostumusta. Mutta hei, ketä se kiinnostaa ­– parempi uskaltaa tehdä, kuin hioa loputtomiin.

Rohkeutta!

Lehtikaalikeitto

(kahdelle)

2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
pieni purjo
200 g lehtikaalia
musta- ja valkopippuria
merisuolaa
sitruunan mehua

Huuhtele lehtikaalit, irrota kovat lehtiruodit ja pienennä lehdet paloiksi. Kuullota kattilassa oliiviöljy, hienonnetut valkosipulinkynnet ja purjo. Kääntele lehtikaalin lehdet joukkoon. Lisää vettä niin, että lehdet juuri ja juuri peittyvät ja keitä muutama minuutti. Soseuta tasaiseksi ja lisää mausteet – tarjoa esimerkiksi alkupalana tai pääruokana pinaattikeiton tapaan.

Suklaa-tattarileipä

4 dl vettä
3 dl tattarihiutaleita
3 dl tattarijauhoja
2 dl mantelijauhoja
3 rkl psylliumia
2 rkl chiansiemeniä
2 rkl raakakaakaojauhetta
1-2 rkl raakakaakonibsejä
hyppysellinen merisuolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi ja lisää tarvittaessa vettä niin, että seos on kosteaa. Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja kaavi taikina siihen. Tasoita ja paista uunissa 180 astetta noin 40 min – 1 tunti. Kumoa tämän jälkeen ritilälle ja paista vielä noin 15 min. Anna jäähtyä rauhassa ja nauti esimerkiksi appelsiinivoin kera!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Ajattelin tänään

Oranssia energiaa

Rakastan oranssia.

Tätä pirteää väriä on torkkupeitossa, funkkis-nojatuolissa, juomapullossa ja korvakoruissa. Oranssi on myös keittiön lamppu. Jo muutaman vuoden olen miettinyt sen vaihtamista klassiseen valkoiseen. Vanha lamppu on kuitenkin vielä saanut jäädä: valkoinen tuntuu sittenkin turhan varmalta.

Viime aikoina oranssi on kiehtonut myös ruoanlaitossa.

Porkkanaa, appelsiinia, persimonia ja kurkumaa. Oranssi paitsi maistuu hyvältä, antaa myös energiaa: mehukas appelsiini on kuin palanen aurinkoa. Jostain luin, että vihreät kasvikset toimivat elimistössä auringon valon tapaan – miksei niin vaikuttaisi myös oranssit kasvikset, hedelmät ja mausteet.

Sano se oranssiksi.jpg

Oranssi onkin mitä mainioin väri – kotona, keittiössä ja arjen pienissä asioissa. Se antaa lisävoimia ja saa hymyilemään. Se sanoo: come on, ei tämä ole niin vakavaa.

Iloista uutta vuotta!

Porkkana-appelsiini smoothie
(yksi iso tai kaksi pientä lasia)

2 reilua kiekkoa ananasta
1 appelsini
2 porkkanaa
palanen tuoretta inkivääriä 
1/2 tl kurkumaa
noin 2 rkl kookoshiutaleita

loraus kookoskermaa
vettä

Viipaloi ananas, kuori appelsiini ja porkkanat ja lohkaise pala tuoretta inkivääriä. Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää vettä tarpeen mukaan. Nauti!

Appelsiinivoi

100 g voita
1 dl oliiviöljyä
1 dl vettä
1/2 appelsiinin kuori ja 1/2 appelsiinin mehu
timjamia
mustapippuria
hyppysellinen sormisuolaa

Kuutioi voi ja lisää se kulhoon odottamaan. Pese appelsiini huolellisesti, raasta kuori ja purista puolikkaan hedelmään mehu. Lisää kaikki aineet voin joukkoon ja sekoita tasaiseksi esim. sauvasekoittimella. Nosta jääkaappiin vetäytymään ja käytä kasvisten tai leivän kaverina. 

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Ajattelin tänään