Paros, unelias pikkusaari

Paros, Naxokselta n. Puolen tunnin lauttamatkan päässä oleva saari. Paroksella on oikeastaan kaksi vilkasta kylää Paroikiá sekä Naousa.

Parikia on lauttojen lähtö ja saapumispaikka, parikian satamasta lähti sitten oikealle tai vasemmalle löytää monia ihania ranta ravintoloita, drinkkipaikkoja ja pikaruokaa. Muutama askel rannasta sivuun ja kylän sisällä on hirmuinen määrä kujia joiden varrelta löytyy niin perus turistikaupat kuin kalliimpia merkkikauppojakin.

Me majoituimme satamasta  n.15min kävelymatkan päässä olevassa Villa Katerinassa, mukava perus apartomentos josta löytyy myös uima-allas, ainoa allas paikka reissullamme ja hyvän valinnan teimmekin.

Altaalla oli myös pienimuotoista palvelua, eikä hinnatkaan päätä huimanneet, viini, vesi ja snäkit 3€,myös pyyhkeet kuuluivat altaalle joten niitä ei tarvinnut raahata mukana. Ja rauha, vaikka olimme heinäkuun hulinoiden aikaan olin eräänkin iltapäivän yksin altaalla. Välillä siinä joku kävi pyörähtämässä, mutta todella rauhassa siellä sai olla, muutenkin siisti ja hyvin hoidettu paikka, voin suositella.

 

Paroksella vuokrasimme skootterin, sillä hurautimme myös Naousaan joka vaikutti kivalta kalastajakylältä, sieväkin kuin mikä ja mikä määrä kujia ja ravintoloita, matkakaan n. 10km parikiasta ei ollut paha.

Naousaan värit olivat kyllä upeita, tänne kyllä tulemme uudestaan ja pidemmäksi aikaa.

 

Lisäksi kiersimme saaren, oikeastaan koko rannikon ja näimme monta upeaa rantaa, osasta löytyi palveluita toiset olivat juuri niitä sivummalla olevia.

Lisäksi Morrison ajeli skopalla joka päivä pitkät ajelut ja kävi myös sisämaassa olevassa pikku kylässä Lefkesissä joka oli oikein sievä, ja minä makasin altaalla kirjan kanssa, loma josta kumpikin nauttii se kyllä onnistui Paroksella.

Varmasti kirjoitan myös Paroksesta lisää, mutta nyt kohti Ateenaa, viimeistä viedään😉

 

koti matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *