Aktiviteettiloma Saariselällä part 1

Kaupallinen yhteistyö: HuskyCo

Hei kaikki ihanat!

Innokkaimmat ovatkin jo kuuleman mukaan odotelleet näitä tulevia postauksia, kun pääsen viimein jakamaan Saariselän reissuni teidän kanssa. Tätä en miksikään rentoutuslomaksi voi kutsua, sillä tungettiin jokaiselle päivälle useampi aktiviteetti.

Tällä kertaa tarkoituksena oli Aksun kanssa päästä vielä pohjoisempaan kuvailemaan ja mahdollisesti tehdä muutama yhteistyö siellä. Saimme matkaseuraksi hänen vanhempansa ja suhteellisen nopealla aikataululla reissu ja majoitus olivatkin jo varattuna.

Saatiin huikea mahdollisuus kokeilla meillekin uusia aktiviteetteja, kiitos Husky&Co:n! Heiltä löytyy aktiviteetteja joka lähtöön, niin kesä- kuin talviaikaan. Näistä kaikista aktiviteeteistä me pääsimme kokeilemaan moottorikelkkailua, lumikenkäilyä, e-fatbike pyöräilyä, sekä huskyajelua. Linkkaan heidän nettisivunsa tähän, niin voit halutessasi käydä tutustumassa myös muuhun tarjontaan ja heidän toimintaansa.   https://www.huskyco.fi/fi/

Ensimmäinen kokonainen päivä aloitettiin heti aamulla huskysafarilla, jossa pääsimme itse ohjastamaan valjakkoa.  Teimme valjakon kanssa 10km lenkin vaihtelevassa ja kauniissa maastossa. Kyseessä oli ryhmälähtö, jossa lisäksemme oli 8 muuta valjakkoa. Tämä oli ihan uusi kokemus meille kaikille ja varmasti kokeilen vielä uudelleen, oli sen verran ainutlaatuista. Ennen lähtöä saimme onneksi selkeät ja hyvät ohjeistukset ongelmatilanteiden varalle, sillä meillähän niitä aina pienissä määrin ilmenee. Onneksi alkujännityksestä huolimatta olin valppaana ja huomioin  ohjeistuksen mukaisesti yllättävän  valjakon pysäyttämisen – olipa kulkupeli mikä tahansa, niin tilanteenmukainen huomiointikyky on tarpeen.

Lenkin päätteeksi pääsimme vielä rapsuttelemaan reippaita koiria ja menimme kotaan mehulle, jossa saimme kuulla enemmän tietoa huskyfarmista ja koirien elämästä siellä. Plussaa myös siitä, että farmille pääsee kimppakyydillä ja heiltä saa lainattua lämmintä vaatetta retken ajaksi. Koko paikasta ja tästä aktiviteetistä jäi todella hyvä fiilis, jopa kovempi pakkanen ja lumituisku toivat tähän Pohjoisen elämyslisän.

Seuraavan päivän pääaktiviteetti oli moottorikelkkailu. Kävimme hakemassa heti aamusta kaksi kelkkaa, joilla loppujen lopuksi ajeltiin noin neljän tunnin verran, joka tuntui sopivalta ajalta itsenäisesti aktiviteettiin tutustumiseen. Vaihtoehtona olisi ollut myös aloittelijoillekin sopiva kelkkasafari, mutta meidän aikataululle sitä ei ollut juuri kyseisenä päivänä saatavilla.

Kaksi kelkkaa riitti hyvin neljälle ihmiselle, sillä kuitenkin jokainen pääsi ajamaan, sekä nauttimaan kyydissäolosta. Kieltämättä alkuun vähän pelotti pitkästä aikaa ajella jollain muulla kuin autolla, mutta onneksi jonnekin pään syövereihin  jääneet opit tulivat pikkuhiljaa kehiin ja ajaminen onnistui ongelmitta.

Sää oli ajoittain aivan kammottava, varsinkin kun kypärän visiiri ehti jäätymään eikä nähnyt ollenkaan eteensä. Ajoimme Kaunispään huipulle kuvailemaan, mutta näkyvyys huonontui mitä lähemmäs huippua ajoi. Lumisateen lisäksi oli kova tuuli ja alaspäin tullessa tuntui kun jäätä olisi satanut vasten kasvoja. Tuli muutamat ärräpäät heitettyä ja turhautuminen ei ollut kaukana, mutta selvittiin takaisin alas muille kelkkareiteille. Adrenaliinitaso oli kuin rankan urheilusuorituksen jälkeen ja samanaikaisesti kun sää jo selkenikin, tuli tunne että olen elossa.

Itsellä kyllä moottorikelkkakuume, sekä ajovarmuus kasvoi hurjasti tämän jälkeen, ja ehkä jopa seuraavalla kerralla luottamus omiin ajotaitoihin on entistä paremmalla tasolla.

Täysin uutena tuttavuutena kokeiluun pääsivät  E-Fatbiket, eli sähköläskipyörät. Alkuun tuli epäiltyä, että niillä pyöräileminen olisi raskasta ja haastavaa talviolosuhteissa, varsinkin kun haluttiin polkea Kaunispään huipulle. (kun siellä ei toki kertaakaan näinä kaikkina päivinä oltu vielä käyty).

Yllätti kyllä täysin, kun pyörily näillä olikin todella helppoa ja jouhevaa. Ei ollut mikään ongelma päästä ylämäkeä huipulle asti. Kyseisenä päivänä oli koko reissun upein keli, kaivattu aurinko näyttäytyi ja lämmitti ihanasti.

Muutamassa tunnissa kerkesi hyvin kokeilemaan pyöräilyä erilaisissa maastoissa. Oli  erittäin miellyttävä kokemus, enkä epäröi tätäkään kokeilla uudestaan. Tällainen olisi todella kätevä menopeli myös arkielämäkäyttöön.

Lumikenkäilyyn emme voineet käyttää niin paljoa aikaa, kun olisimme halunneet. Olisi ollut hienoa ottaa ne vaikka illalla mukaan revontulijahtiin tai käydä jossain kunnon hangessa pidempi lenkki. Ehdittiin kuitenkin nauttia hyvästä säästä ja saada pientä tuntumaa ne jalassa. Lumikengillä taittaa kyllä tosi helposti ja leppoisasti matkaa umpihangessakin, siksi ne ovatkin niin kätevät ja kulkee vielä helposti mukana!

Valitettavasti kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin kuin tämä reissukin, joka olisi omasta mielestä voinut jatkua vielä toisenkin viikon. Viimeisenä iltana pääsimme nauttimaan Anne’s Garden Grill & Cafe:ssa illallisen, joka kruunasi reissumme. Ruuat olivat erinomaiset  ja ravintola itsessään oli kotoisan tunnelmallinen.

Aina tulee kehuttua kaikkia kohteita missä on tullut käytyä Suomessa, mutta kyllä tämä menee sinne top-3 kärkeen helposti. Verrattuna vaikka muutaman kuukauden takaiseen Pyhän reissuun, oli todella paljon enemmän tekemistä ja nähtävää, paremmat säät ja vielä hyvää seuraa! Hurjasti tekemistä kyllä riitti ja joitakin aktiviteettejä joutui kokonaan karsimaan, mutta kaikki mitä eniten toivottiin saatiin kokeiltua. Vaikka viikko oli toimintaa täynnä, niin silti siellä lumikenkäillessäkin kerkesi ottamaan aurinkoa, rentoutua ja kuunnella lintujen laulua.

Seuraavassa postauksessa pääsette vielä Saariselälle erilaisten aktiviteettien pariin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *