auuuuuuuuu

Heppatic

fysiatrian poli ja ihan sairaaaaaaaaaaaaaan kipeät paikat tänään. näin iltaa kohden tuntuu niin hemmetin ihanalta. päivemmällä oli niin kova väsy ettei ehtinyt tajuamaan koko hommaa.

tiedättekö kun tässä jo kerran kuopattiin se si-nivelen kökköys kaiken tämän taustalla ja julistettiin että kyllä kuulkaa rankahommia. ja kun oon hajoillut sille ettei ketkään kaksi alan asiantuntijaa ole toistensa kanssa samaa mieltä. ja kun musta on kuitenkin koko ajan tuntunut että jonkun näköstä sacrum-related-shittiä tässä nyt kuitenkin olisi, sanoivatten mitä sanoivatten.

niin kyllä me nyt tänään sitten taas löydettiin vikaa siitä ässiistä. ja kyllä nyt sattuu. sain uuden ja toivon mukaan paremman mallisen vyön jota pitäisi nyt muistaa pitää kaikissa potentiaalisissa kipeytymistilanteissa. ainakin se on musta eikä semmonen mummokalsarinvärinen painonnostovyö.

en oo käynyt salilla varmaan kahteen viikkoon kun oon ollut niin kipeä. sitten viikonloppuna oli jo kurkkukin vaihteeksi vähän kipeä, mutta taas jäi flunssailu siihen yhteen oireeseen. tipoittain käyn flunssaa näemmä, ensin on nenätukko, sitten kurkkukipu, seuraavaksiko kuume vai ehkä päänsärky? ja tottakai siihen malliin että aina menee viikko ohi puolikuntoillessa, vaikka ehkä olis nyt tässä selkäelämässä mennyt muutenkin.

sain nyt taas yhdenlaisen kinesioteippauksen, pitää näyttää sitä mun palloilijafyssarillekin jos siitä nyt vaikka sattuis olemaan jotain apua. tunnetteko optimismin leijailevan sinne asti? muah, joo.

no mä ostin villalankaa ni voin sitte neuloa väelle lapasia ja maata taas yhden talven ja olla sit keväällä toiveikas ja inspiroitunut kaikesta valoisuudesta!

no ensteks panadolia ja kattellaan sitte huomenna jos vaikka kävis vähä powercoreilemassa. laalaa.

Kommentit

Sun juttuja on ollut ihan kiinnostava lueskella koska mullakin on ollut ongelmia selän kanssa.  Nyt mulla on lähete fysiatrille ja minua kiinnostaisi kuulla enemmänkin siitä, että millasta on fysiatrin vastaanotolla? Mitä siellä oikeasti tehdään esim. verrattuna fysioterapeutteihin ja muihin lääkäreihin. Oon hiukan skeptinen sen kanssa, et voiko siitä olla mitään hyötyä. 

hanska
Heppatic

no hei. kiva kuulla että jotain kiinnostaa! kauhean yksilökohtaisiahan nää jutut on, ja niiden hoidot ja hoidontarpeet jne, että varmaan tosi vaikea nyt heittää mitään todennäköisyyksiä siihen, saatko apua.

mutta oikeesti fysiatrialla (täällä meillä ainakin) ollaan jo astetta tai kolmea kiinnostuneempia kuin ihan perusfyssarilla tai -lääkärillä. mun kokemuksen mukaan ne ihan oikeasti haluaa jo ammatillisen kiinnostuksenkin puitteissa selvittää, että mikä on ja miten sitä voidaan hoitaa. käyntikerrat ei jää siihen yhteen, jolloin lääkäri kirjottaa lisää kipulääkettä, vaan ihan oikeasti hoidetaan, tutkitaan, hoidetaan, tutkitaan, kokeillaan uusia juttuja, hoidetaan, tutkitaan jne. että kyllä mä uskon että sieltä löytyy apu, ei ehkä heti mutta ajan mittaan. harvoinhan ne on semmosia juttuja että painetaan jotain nappulaa ja ongelma katoaa. ikävä kyllä...

pitää vaan osata ensiksi valittaa tarpeeksi että kaikki varmasti tajuaa miten paljon se sun elämää haittaa. ja sitten pitää rohkeesti sanoa kaikesta mikä edes etäisesti voi liittyä siihen, koska kropassa kaikki vaikuttaa kaikkeen. mullakin on monensorttista vaivaa, rakenteellista ja toiminnallista, jotka vähän käsi kädessä laittaa esteitä mun polulle, eikä oikein kukaan osaa sanoa mikä on muna ja mikä kana, ja siksi on vähän vaikea ehkä löytää täsmäaseita niiden hoitamiseen. mutta takuulla hoidetaan, ja kokeillaan, kunnes jotain edistystä alkaa tapahtua, ja sittenkin kontrolloidaan että kestääkö se.

mutta se on pakko sanoa että ei kannata odottaa ihmeitä, kun ei ne fysiatriankaan tyypit oo muuta kuin ihmisiä. että tuskin sitä yhtä nappulaa sustakaan löytyy mistä kaikki loksahtaa paikoilleen. se ei kuitenkaan tarkota etteikö jotain apua saisi, ja pidemmän päälle ehkä se loksahduskin tulee. here's hoping!

En ihmeitä oottele ja katotaan mitä tapahtuu kun fyssarille pääsen. Oon siinä ihanteellisessa tilanteessa, että 5vuoden valittamisen jälkeen sain kesällä vihdoin magneettikuvan selästä ja siitä selvisi tavallaan kaikki se mikä oikeesti on vialla ja moni asia oli. Mutta uskon kyllä, että kaikki liittyy niinsanotusti kaikkeen, joten en usko, että tääkään asia on niin simppeli. Mutta se magneettikuva oli silti todella kiva juttu varsinkin kun röntgenit ja muut tutkimukset antoivat ymmärtää että mikään ei oo vialla, tai että jos jossain on vikaa niin mun päässä :) Mut tsemppiä sinne!

hanska
Heppatic

mä oon ollu vasta vuoden kipeenä ni en oo vielä päässy magneettiin mut justiin lupailtiin et jos tää menee talvella huonompaan ni sitte katotaan... että joka tapauksessa jotain hyvää :)

Kommentoi