babeilua

Heppatic

pidin joululomani ajan taukoa myös ratsastamisesta ynnä muusta hevostelusta ja välillä tuntui kyllä oudolta huomata että kas vaan, oonkin nähnyt hevosen viimeksi joskus kaksi viikkoa sitten. nyt oon ottanut vähän takaisin, kävin tyynen kanssa akkaseurassa piitkällä maastolenkillä, sitten fabriiizion eli baben kanssa vähän koulutunnilla ja viimeksi vielä mussukan kanssa kentällä ilman satulaa jumppailemassa. sovittiin tinnun kanssa että käyn nyt aina keskiviikkoisin mussukalla ratsimassa, kivaa! aion kyllä tepastella ilman satulaa mahdollisimman paljon, on se niin ihana tunne kun hevonen lämmittää ♥

baben kanssa treenattiin tunnilla verkassa kiemuroita ja varsinaisena aiheena kulmien ratsastamista. ensin niin että käynnissä neliöllä kulmissa seis, asetus, kulman ratsastus. sitten käynnissä koko kulma läpi, sitten ravista käyntiin kulman ajaksi ja sitten ravissa läpi, ja lopuksi vielä laukassa neliöllä huolelliset kulmat. poni oli alkuun tosi reipas ja innokas tekemään töitä ja ehti vähän mörköjäkin nähdä katsomossa, mutta lopputunnista se kerta kaikkiaan väsähti ja takajalat jäi kyydistä. minä pusersin ja poni yritti mutta virta loppu persosastolta. ja sitten loppu kuskiltakin ja loput neliöt mentiin vähän hälläväliä kokoamatta kunhan olis edes vähän suora hevonen suorilla ja kääntyisi edes suht' nopeesti. baben isossa laukassa oli kyllä aika vaikea ehtiä istumaan ja vaikuttamaan tarpeeksi, kun aikaa oli noin kaksi laukka-askelta per sivu, mutta se olis vaan sitä reenintarvetta.

sanoin palautteessa tunnin lopuksi että jäi vähän kaivelemaan kun tuntui että olisi voinut mennä paremminkin, vaikka eihän se huono ollut noinkaan (opettajan kommentit oli 9x nyt on hyvä, hyvä hanska jne ja 1x käännä vähän aiemmin... ) ja sain kuulla olevani kauhean vaativa. no kai sitä ny pitää vaatia jos meinaa kehittyä? välillä olisi kiva kun saisi sellaistakin opetusta että hyvä ei riitä kun parannettavaakin on. ainahan voisi olla vähän parempi, ja minä ainakin voisin olla paljonkin parempi.

hui mitä möököjä katsomossa!!1

näissä laukoissa takajalat tallin puolella eikä ihan maneesissa...

hyvä pylly!

mulla meni tän postauksen tekemiseen melkein viikko kun ensin odotin ja sitten valkkasin kuvia ja sitten turhauduin noin seitsemän kertaa siihen että tänne saa ladattua yhden kuvan kerrallaan ja nekin max. 2 mt kappale eli pienennyksen kautta jokahinen. eli en nyt jaksa tarinoida tämän enempiä. tänään pitäisi mennä hyppäämään ja mä tapoin reiteni lauantaina salilla enkä tiedä millä lihaksilla ajattelin istua esteistunnassa mutta ehkä siitä selvitään. olinhan mä sillon syksyllä sillä kavionkuvallisellakin reidellä estetunnilla, että ehkä nää hapot jää kuitenkin kakkoseksi sille.

Kommentit

Enne

Olen ihan samanlainen ratsastuksen (ja parin muunkin asian) suhteen: miksi tyytyä hyvään/keskinkertaiseen kun voi pyrkiä vielä parempaankin? Varsinkin kun itse etenevässä määrin ymmärtää, mitä voisi omalta ratsastukseltaan vaatia. Paras oli silti open kommentti kuluneesta syyskaudesta: "keväällä olit vielä lähinnä matkustaja, mutta syksyn aikana siirtynyt kuskin rooliin".

Ratsastus, tuo lajeista nöyr(yyttäv)in. <3 

hanska
Heppatic

joo mä oon sitä tässä miettinyt että miten tolle kyseiselle opettajalle sais jotenkin nätisti sanottua että vaikka tällä hetkellä oonkin lähinnä tuntiratsastaja niin ei tarvi opettaa HeC-vaatimustasolla. mä saan ihan ilmaiseksi ratsastaa ilman palautetta niin paljon ku sielu sietää kyllä, mutta kun mä meen tunnille/valkkaan niin sillon sen rahan vastineeksi pitää saada palautetta, koska mä en maksa siitä että pääsen ratsastamaan vaan siitä että mulle karjutaan kritiikkiä. 

mä nauran aina vaan sille kun joskus sanoin yhdelle esteproolle että hyvinhän se meni ku muisti vaan ratsastaa koko tehtävän eikä matkustaa puolta matkaa niin se kommentoi että katoppa lähtiessäs mitä siinä risteyksen viitassa lukee. siinä lukee ratsastuskoulu.

Kommentoi