Hanska ja Heppatic

Heppatic

Heppatic on Hanska-nimisen wannabe-kouluratsastajan liikuntaelämään ja luultavasti ikuiseen kuntoutusprojektiin keskittyvä blogi. Kuntoutusta kaipaa muutama vuosi sitten yhteistyön lopettanut lantio, joka kropan keskeisimpänä alueena osaa aiheuttaa hankaluuksia vähän joka suunnalle. 

Kuntoutuksen ansiosta olen päässyt viime aikoina treenaamaan niin hevosten kanssa kuin muutenkin vallan mukavasti ja vammapäivitysten suhde muuhun sisältöön on laskenut hurjasti. Epäilemättä välillä tulee edelleenkin takapakkeja, mutta vuosien varrella hankittu kokemus auttaa jo tietämään, kenen puoleen milloinkin kääntyä. Kuntoutusprojektia toteutetaan yhteistyössä alan ammattilaisten kanssa. Ruokavalio, treeniohjelmat sekä kropan huolto ovat kaikki asiantuntijoiden hoidossa. Internetin viisaimpia en sisällytä kuntoutukseeni.

Olen ratsastanut yli 20 vuotta, mutta tavoitteellisemmin innostuin harrastamaan vasta noin vuonna 2006. Kävin tunneilla ja nautin hepastelusta vanhaan tapaan, kunnes tajusin, että pienellä panostuksella voisin olla ihan hyväkin, kun aiemmin ratsastus oli täyttänyt vain heppaterapian paikkaa elämässäni. Sain sattumalta käyttööni ihanan Tyyne-tamman, jonka omistajasta tuli pian yksi rakkaimmista ystävistäni. Opin Tyyneltä valtavasti itsenäisestä hevosen kanssa toimimisesta ja tietenkin ratsastamisesta. Kävin tunneilla, välillä valmennuksessakin ja lopulta suhteemme oli siinä vaiheessa, että Tyynestä tuli mun oma hevonen. Opin lisää ja kehityin ja jossain vaiheessa alkoi mielessä kummitella ajatus kisaamisestakin. Suurin tavoitteeni oli saada hyväksytty tulos alue-aasta. Tyynen kanssa tuo haave ei toteutunut, sillä vääränlaisesta nilkkojen kuntoutuksesta ja ylirasituksesta seurasi vuonna 2011 alkanut pitkä paussi kaikkeen urheiluun. Lantio poksahti ja noin puolentoista vuoden etsimisen jälkeen sille löydettiin syy ja voitiin viimein alkaa kuntouttaa oikeaa asiaa. Olin jo aiemmin päässyt pikkuhiljaa ratsastamaan ja kisailinkin pikkukisoissa ihanan Fabriiiizion kanssa edelleen siinä HeB/80-tasolla. Keväällä 2014 sain käyttööni Sipen, jonka kanssa treenaillaan nyt HeA-luokkia varten. Ehkä joskus voidaan uskaltautua vaativaankin, siinäpä tämän hetken haavekuva. Tavoitteena kuitenkin saada HeA:ssa pisteet kelvolliselle tasolle ja pysyä ehjänä. Tykkään myös hypellä esteitä, mutta mielellään sellaisia alle metrisiä tässä vaiheessa elämää :)

Ammatiltani olen kääntäjä. Lisäksi olen osa-aikaisesti sosiaalisemmissa töissä sporttisessa ympäristössä. Elän kuuman futislihan ja kahden kissaeläimen kanssa kerrostalossa Seinäjoella. Muuhun treenielämääni kuuluu kuntosali, lenkkeily ja pilates sekä jooga. Ja säbä eli Sh'bam on välillä pakollinen sheikkaustarpeen täyttämiseen! 

Tämä teksti on muokattu 24.7.2014 täysin uusiksi alkuperäisestä ajankohtaisuuspoliittisista syistä. 

Kommentoi