hyötyliikuntaa

Heppatic

minä voin rehellisesti sanoa meneväni aina kävellen töihin. oli sää mikä tahansa ja vaikka edellisenä iltana olisi mennyt miten myöhälle. pyöräileminen olisi aika hankalaa eikä autoilu tai julkinen liikenne tule kysymykseen.

minä kun olen freelance-kääntäjä, tai tuttavallisemmin yöpaitakääntäjä, ja työmatkaa on sängystä lähtien noin viisi metriä.

mulla ei ole enää omaa hevosta, enkä asu vakituisesti saman katon alla koiran kanssa. kuntosalille on alaovelta noin 50 metriä. keskustaan kahvittelemaan sentään saa kävellä ehkä 600 metriä suuntaansa.

siinä missä hevosenomistajana tein tallitöitä säännöllisesti ja bassetintalutus olisi suuri iloni, jos se asuisi täällä eikä vanhemmillani, tässä tilanteessa saan nauttia hyötyliikunnan... no, hyödyistä niin vähän, että turhauttaa. se tarkoittaa myös sitä, että ulkoilun on oltava tarkoituksellista, muuten jää happihyppely vähiin.

aika päätöntähän tällainen pohdiskelu on, sillä edelleenkin kävelylenkkeilykin on vähän niin ja näin, päivästä riippuu, pääseekö ollenkaan mihinkään ikinäkään. talvella en tykkää ajaa pyörällä epämääräisesti putsatuilla pyöräteillä ja sitä paitsi mun pyörä on ollut provinssista asti tuolla muutaman kilsan päässä... tallien tekemistä en ole kokeillut hetkeen, mutta ei se ainakaan talvella erityisemmin hyvää selälle tehnyt. eli sama se, vaikka olisikin jotain potentiaalista hyötyliikuntaa, luultavasti se jäisi minimiin silloinkin.

mutta mun päässä vilkkuu vaan se, miten hyödyllistä ja terveellistä ja järkevää hyötyliikunta olisi, ja miten näppärästi sillä saisi lisättyä kuin huomaamatta liikuntatuntien määrää ja ja ja ja.

vähän ristiriitaisen sekavaa touhua tämä kipeän selän kanssa eläminen. pitää ihan blogiin asti kirjoittaa tyhjänpäiväisiä kehäpäätelmäntapaisia: onpa tylsää, kun ei ole hyötyliikuntaa, vaikka en selkäpoliittisista syistä hyötyliikkuisi vaikka olisikin, mutta onpa tylsää silti.

no meille tulee varmaan tiibetinspanieli hoitoon viikonlopuksi. saa sen kanssa sitten pönöttää toppahousut jalassa tuolla puistonlaidalla ja vakuuttaa itselleen, että taas tuli puoli tuntia urheiltua. heiaheia-merkintä: koiran ulkoilutus 0,2 km, 32 min.

Kommentoi