siksakkia

Heppatic

tuntiraportteja kirjaamatta, ääh!

olin fabriiiziolla jo pari viikkoa sitten koulutunnilla. olisi pitänyt heti kirjoittaa raportti kun en enää muista oikein tarkasti tuntemuksia. olin ollut aika kipeäselkäinen mennessäni tunnille ja vähän jännitti toisaalta. mutta toisaalta en ihan herkästi lähde perumaan fabriiiziolla tuntiratsastamista, koska olen nyt muutenkin ratsastanut tosi vähän ja lisäksi siihen liittyy aina paljon ihania ihmisiä :) ja opetusta, jota yksityisratsastaja osaa kyllä arvostaa.

verkattiin maneesissa aluksi tekemällä tiukkaa s-kurvia koko pitkän sivun (standardi 40 m) matkalle aseteltujen puomien (5 kpl) lomitse käynnissä ja ravissa. huomasin tässä harjoituksessa tosi selvästi, miten baben vasen kierros on kankeampi kun pienellä uralla tehtiin tarkkaa taivutustyötä. siitä ei olekaan sen enempää sanottavaa kun en muista enää.

varsinainen harjoitus oli siksak-pohkeenväistöt samojen puomien lomista. siis voitteko käsittää että mä näin nyt vaivaa että askartelin tästä paint-kuvan :D tää on oikeesti mun mestariteoksien aatelia! rupeenkin aina tekemään näitä! miten en oo aiemmin hoksannut!

no niin mun teekin on jo ihan jäähtynyt tässä taiteilijanlahjoja väläytellessä!

niin ne väistöt, ne oli kivoja! paljon oli hallittavia kylkiä ja lapoja ja jalkoja, ja tahtejakin vielä, mutta se meni tosi kivasti! ensin mentiin käynnissä, jolloin ehti tietysti paremmin tsuumailla etäisyyksiä ja että miten kauas kannattaa väistää että ehtii vielä takaisinkin (ei kauas), mutta nelitahtisesti on tietysti hevosenkin hankalampi laskea jalkojaan ja hitaammassa tahdissa saattaa ehtiä livahtaa lavat karkuun. ravissa fabriiizio otti käyttöön hienon kootun ravin (minä otin? otimme yhdessä) ja vaikka tuntui että on pidettävä tosi napakasti edestä että ehtii isolla hevosella pientä siksakkia (ei vedettävä vaan pidettävä) ja kun tuntuma on oltava napakkana sen takia niin vähemmän pääsee ne lavatkaan karkuun kun tuki on vähän automaaginen ulkoa. aika hienosti me vaan mentiin. pari kertaa pilotti lipsautti väistön pitkäksi niin ettei enää mitään toivoa ehtiä puomin toiselle puolelle mutta siitä viisastuneena sitten lopuksi olikin hieno ratsukko. tehtävän loppuun lisättiin vielä laukannosto ja laukkavoltti h-kulmassa (voltti!) ja oli kyllä ihan kiitettävästi väisteltävää myös hevosissa eikä vain pohkeissa.

tunnin pitänyt opettaja on hyvä keksimään kivoja harjoituksia, mutta palautteen antamisessa olisi kehittämisen varaa. vähän pitää itse keksiä, että mitä pitäisi korjata ja sitten kun sen sanoo ääneen niin sitten alkaa tulla kommentteja. olikin tosi kivaa päästä seuraavaksi tosi topakan open kanssa töihin, mutta siitä seuraavassa jaksossa!

vikalistaa en edes yritä muistella. eiku joo! muistin just että me tehtiin aluksi käynnissä noita väistöjä ilman jalkkareita. niin siinä huomasi aika korostuneesti sen, miten väistön vastakkainen pohje (ulkopohje? miten ne menee? no se ei-väistättävä pohje) ponkasee irti kyljestä! ihan kuin pohkeiden etäisyys olis vakio, ja vasen pohje on kyljessä niin oikea hyppää irti. vaikka sitäkin pitäisi muistaa käyttää, ei se ihan viraton ole... no se oli ongelma vain ilman jalkkareita ja senkin korjasin aina itse nopeasti pois, mutta pitää kiinnittää siihen vähän huomiota. muiden vikojen listalla lienee ainakin se ulkotuki erityisesti vasemmalta mutta siitä en jaksa nyt tähän jauhaa enempiä.

Kommentoi