Helppo itse tehty pizza

Rapea, ihana, maukas PIZZA:)

image.jpg

Mikäs sen parempaa kuin rapea, ohut ja kuohkea pohja..Raikkaat, täyteläiset ja maukkaat täytteet..Ja lisäksi vielä Täyteläinen sulanut juusto… joko mielesi tekee pizzaa? 😉 

Heti ei tarvitse ottaa nokkaa kohti lähintä pizzeeriaa, koska mahtavan pizzan voi loihtia kotonakin! Ja vaikka monet sanovat, että pizzapohja pitää tehdä edellisenä iltana ja turvottaa jääkaapissa, jollan siitä saa rapean ja kuohkean..Itse olen niin malttamaton etten jaksa odottaa seuraavaan päivään, joten silloin tämä ohje pelastaa päivän;) Taikinan tekoon hurahtaa noin 15 minuutti, nostatukseen 30 minuuttia ja eikun pizzan täyttöön, lempi täytteilläsi.;)

Ohjeesta tulee kaksi melkein pellin kokoista pizzaa.

Laita uuni lämpeämään 225 astetta ja sisälle pelti, jolloin sekin lämpeää kunnolla.

Pohja:

350 g vehnäjauhoja

2,25 dl hieman kättä lämpimämpää vettä

1 pss kuivahiivaa

3 tl suolaa

2-3 rkl öljyä (rypsi käy hyvin)

Sekoita jauhot, hiiva ja suola keskenään. Lisää vesi ja ala vaivaamaan. Lisää öljyä ruokalusikka kerrallaan ja vaivaa aina välissä. Vaivaamiseen kannattaa muutenkin käyttää aikaa ja vaivaa, koska mitä enemmän jaksat vaivata sitä kuohkeampi taikinasta tulee ja saat kaulittua sen todella ohueksi. Kun taikina on kimmoisaa ja ei tartu enää käsiin. Tee taikinasta pallo kulhon pohjalle ja laita liina päälle, laita kulho vedottomaan paikkaan kohoamaan. (esimerkiksi mikro on oiva paikka) Anna kohota noin puolisen tuntia tai kunnes on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Tällä välin voit valmistaa tomaattikastikkeen, jos haluat pohjalle muutakin kun tomattisosetta. Tässäpä pikainen resepti siihen:)

Tomaattisosetta

Ketsuppia

Oreganoa

Pippuria

chiliä

Sekoita aineet yhteen, oman maun mukaan.

Kun Pohjataikina on kohonnut tarpeeksi, jaa se kahteen osaan ja kauli molemmat ohuiksi pohjiksi. Siirrä leivinpaperille, täytä herkkutäytteilläsi! Parhaan lopputuloksen saat laittamalla hieman juustoa pohjalle ja hieman päälle.

Siirrä leivinpaperin kanssa kuumalle pellille ja paista 5-10 min, kunnes juusto on sulanut ja reunat saaneet hieman väriä. Nosta pöytään ja nauti!:)

Vinkki!

Jos haluat muhkeat, paksut ja rapeat reunat laita reunoille hieman juustoa, käännä reunat ja painele kunnolla kiinni, jolloin juusto jää väliin ja uunissa turvottaa reunat muhkeiksi!:)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *