Ruokavalion kesäkevennys

Kesäkuun alusta saakka olen kehittänyt itselleni loistavia syitä herkutella joka päivä. Ensin oli Kööpenhaminan reissu, sitten synttärit, sitten mökkiloma, juhannus ja ties mitä kaikkea. En rehellisesti sanottuna muista yhtäkään päivää, jolloin en olisi syönyt jotain makeaa, oli se sitten kakkupala (tai useampi…) tai vain yksi konvehti. Ei tämä ole varsinaisesti häirinnyt, kun ruokavalio muuten on ollut kunnossa, mutta tänään treenikenkien nauhoja sitoessani huomasin, että maha oli jotenkin tiellä. Eivät herkut näköjään ole jälkiä jättämättä kroppani läpi luistelleet, vaan kerääntyneet pieneksi vararenkaaksi vyötärölle.

Enkä ole yksin. Myös armas kumppanini on huomannut saman. Pari kesää sitten ostetut sortsit eivät kuulemma mene lähimainkaan kiinni. Siksipä päätimme skarpata hieman tätä syömäpuolta. Itse palaan paleotyyppiseen ruokavalioon ja syön paljon tuoreita kasviksia, ihania vihreitä salaatteja, mehukkaita marjoja, tuoretta kalaa (mahdollisuuksien mukaan itse kalastettua), luomukananmunia ja lihaa. Herkuttelua vähennän ja korvaan suklaan ja jäätelön mansikoilla. Ehkä tärkeimpänä vähennän tissuttelua. Kummasti on kesällä maistunut siideri ja viini. Vaikka annokset ovat olleet aika pieniä, ei miltei jokapäiväinen juominen sovi minulle. Alkoholi kuulukoon siis erityishetkiin!

Näillä mennään! Kesä on siitä ihanaa aikaa, että tuoretta ja terveellistä ruokaa on tarjolla valtavasti. Ensimmäiset mansikat ovat kypsyneet ja pian saa jo mustikoita ja vadelmiakin. Puhumattakaan ihanista uusista porkkanoista ja muista tuoreista vihanneksista. Tänään vetelimme possun lehtipihvit salaatin kera.

p1020326.jpg

 

Hyvinvointi Liikunta